Οι «άγνωστες» πτυχές της ζωής του Φίλιππου Πλιάτσικα: «Στο πατρικό μου δεν είχαμε ούτε ρεύμα. Ήταν αυθαίρετο»!

0
0
Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Φίλιππου Πλιάτσικα Στο πατρικό μου δεν είχαμε ούτε ρεύμα Ήταν αυθαίρετο

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό «άνοιξε» την καρδιά και για πρώτη φορά αποκάλυψε τις δυσκολίες που πέρασε όταν ήταν παιδί και ότι έκανε ψυχανάλυση την εποχή που υπήρξε προκατάληψη.

«Μεγάλωσα στο Μενίδι. Στο πατρικό μου σπίτι δεν είχαμε ούτε ρεύμα. Ήταν αυθαίρετο. Οι γονείς μου ήταν εσωτερικοί μετανάστες, δεν είχαν χρήματα για κάτι άλλο. Η περιοχή δεν είχε ρεύμα. Τόσο εγώ όσο και ο Μπάμπης Στόκας μεγαλώσαμε σε πολύ σκληρές γειτονιές. Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια. Όλη μας η ζωή ήταν μια βιοπάλη. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί που κάναμε μουσική αργότερα, έπειτα από πολλά χρόνια και σκληρό αγώνα» εξομολογήθηκε στο περιοδικό «Εγώ» ο γνωστός καλλιτέχνης.

Και δεν διστάζει να πει: «Ήμουν στο σκοτάδι για πολύ μεγάλες περιόδους. Πάντα έρχονται αυτές οι περίοδοι. Έχω φοβερά προσωπικά «σκαμπανεβάσματα». Με βοηθά η μουσική. Έχω γλιτώσει. Είναι ψυχοθεραπεία. Με έχει σώσει η διαδικασία τού να γράφω τραγούδια και αν παίζω μουσική τα είκοσι πέντε που ασχολούμαι με αυτήν –ίσως και πρωτύτερα, ως πιτσιρικάς σε συγκροτήματα».

Ο ίδιος τονίζει ότι έκανε ψυχανάλυση: «Βέβαια χρειάστηκε να κάνω ψυχανάλυση. Στην Ελλάδα υπήρχε μεγάλη προκατάληψη σε σχέση με αυτό το θέμα. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος, χωρίς λόγο, εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας. Πολλές φορές χρειάζεται ο εγκέφαλος μας, η ψυχή μας βοήθεια. Γιατί η λέξη θεραπεία να θεωρείται λογική μόνο όταν αφορά το σώμα μας;».