Σταύρος Σβήγκος: Ο «Βλάσσης» από το Κάτω Παρτάλι μιλάει για τη σειρά που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό

0
3
Σταύρος Σβήγκος Ο Βλάσσης από το Κάτω Παρτάλι μιλάει για τη σειρά που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό

Ο Σταύρος Σβήγκος είναι ένας από τους κατοίκους που βλέπουμε κάθε Δευτέρα βράδυ στη νέα πετυχημένη σειρά του Mega, “Το Κάτω Παρτάλι”. Υποδύεται το “Βλάσση” ενώ τον είχαμε δει παλιότερα στη σειρά “Άγρια παιδιά”. Ο Σταύρος Σβήγκος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO! και μίλησε για την επιτυχία της σειράς και το ρόλο του.

Το “Κάτω Παρτάλι” ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Είσαι χαρούμενη; Σου έφυγε το άγχος της ανταπόκρισης του κοινού;

Δεν ήμουν αγχωμένος για να πω την αλήθεια. Όταν μου έστειλαν να διαβάσω τα σενάρια του Λευτέρη Παπαπέτρου και γνωρίζοντας και τις προηγούμενες δουλειές του, μου ήταν αρκετό για να καταλάβω ότι θα γινόταν μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Ήταν ένα εχέγγυο, ώστε να μη με αγχώνει, αλλά και να μου δημιουργεί όρεξη να την κάνω. Πρώτη φορά μάλιστα, διάβασα επεισόδια σεναρίου που έχω να παίξω και γέλασα. Βλέποντας έπειτα, το αποτέλεσμα, έχω να πω, πως ναι, είμαι ευχαριστημένος!

Ο “Βλάσσης” ποια δικά σου στοιχεία έχει;

Δεν έχουμε προλάβει να δούμε ποιος είναι ο Βλάσση ουσιαστικά. Σίγουρα πάντως, αν έμενα εγώ σε κάποιο χωριό, έτσι θα βολόδερνα! Μια στο καφενείο, μια σε κάποιο σπίτι και δε σας κρύβω ότι αυτήν την ελευθερία και την ανεμελιά τη ζηλεύω. Προτιμώ τους ρυθμούς ενός χωριού, τους οποίους μπορεί και έχει ο Βλάσσης, από τους ρυθμούς που έχουμε στην Αθήνα. Εγώ δεν έχω κάποιο χωριό ως τόπο καταγωγής αλλά έχω υιοθετήσει ένα χωριό το οποίο είναι ο Ταξιάρχης στη Χαλκιδική. Πηγαίνω εκεί από πολύ μικρός, καθώς έχουμε οικογενειακούς φίλους και πραγματικά το νιώθω σαν το χωριό μου.

Πιστεύετε ότι η επιτυχία της σειράς θα είναι ένα καλό κίνητρο, ώστε να δούμε σύντομα κι άλλα σίριαλ στις οθόνες μας;

Δε νομίζω ότι έχει σχέση, καθώς όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό κι όλα παίζονται. Σίγουρα ο θεατής προτιμά μια ελληνική σειρά από μια ξένη, διότι πολύ απλά μιλάει στη γλώσσα του και στις συνήθειες του. Μπορεί λοιπόν, εύκολα να ταυτιστεί με κάποιο χαρακτήρα, παρά με οποιοδήποτε ξένο. Πραγματικά, θεωρώ πως τα οικονομικά αποφασίζουν για το τι θα γίνει στην τηλεόραση, αλλά και στη ζωή μας. Οι τράπεζες λοιπόν ξέρουν αν θα γίνουν κι άλλα ελληνικά σίριαλ ή όχι.

Σας απασχολεί το αύριο;

Όσο ζω μόνος μου και δεν έχω δική μου οικογένεια, δε με απασχολεί τόσο. Το αύριο με απασχολεί περισσότερο με το τι θα γίνει κοινωνικά ή πολιτικά, διότι αυτά μας δίνουν το πώς θα ζήσουμε εμείς αύριο. Και να αγχωθώ να κάνω πολλές δουλειές, ώστε να μαζέψω ένα κομπόδεμα, γνωρίζω από τώρα ότι θα μου τα πάρουν. Δε θα τα κρατήσω.