«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από τον Άκη

1
4
Καταπέλτης η εισαγγελέας για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από τον Άκη

Ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε ηθελημένα και από δόλο την απόκτηση του ακινήτου, θεωρώντας ότι ουδείς θα ασχοληθεί μαζί του, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που είχε υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες

Ξεκίνησε ενώπιον του πενταμελούς Eφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και σε 1ο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή. 

Μάλιστα το δικαστήριο τότε είχε διατάξει τη δέσμευση του νεοκλασικού της Δ. Αεροπαγίτου, του ακινήτου δηλαδή που είχε αποτελέσει και την αφορμή για την έναρξη της έρευνας που τελικώς οδήγησε και στην καταδίκη του πρώην υπουργού για τη υπόθεση για τα εξοπλιστικά. 

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας σήμερα στο δικαστήριο τόνισε ότι δεν  υπήρχε δόλος από την πλευρά του και κανείς από τους συμβούλους του δεν τον είχε ενημερώσει ότι ο νόμος δεν είχε αλλάξει και ότι ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει το νεοκλασικό στο πόθεν έσχες του. 

Ακόμη άφησε αιχμές ότι οι αρχές έδειξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να ελεγχθούν τα δικά του οικονομικά και της οικογένειάς του, αφήνοντας ακόμη μια φορά να εννοηθεί ότι έχει στοχοποιηθεί και ότι υπάρχει εις βάρος του πολιτική σκευωρία. 

Στην αγόρευσή της ωστόσο η εισαγγελέας Αικατερίνη Πιστόλη ήταν «καταπέλτης». 

Ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε ηθελημένα και από δόλο την απόκτηση του ακινήτου, θεωρώντας ότι ουδείς θα ασχοληθεί μαζί του, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που είχε υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες. 

«Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν και δη σε πολιτικούς. Δεν δήλωσε το ακίνητο για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων που έπρεπε να δηλωθούν», είπε η εισαγγελέας. 

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη. 

newest oldest most voted
Notify of
ζωα
Guest
ζωα

και το Γιαννο και ειδικα το Λαλιωτη μην Ξεχνιομαστε δεν εφαγε μονο ο Ακης, αντε ζωα