Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ: «Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες από δυσκολίες»

0
2
Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες από δυσκολίες

Στις 14.30 ακριβώς πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Φορώντας ένα μουντό καφέ κοστούμι – από τα γνωστά κατέβηκε τις σκάλες. Την υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και 25 λεπτά αργότερα βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον προκειμένου να παραστούν σε φόρουμ νέων επιχειρηματιών.

Η Ανγκελα Μέρκελ αφού χαιρέτησε έναν προς έναν τους νεους επιχειρηματίες και συνομίλησε μαζί τους πήρε την θέση της δίπλα στον πρωθυπουργό.

Η κα Μέρκελ είπε ότι υπάρχουν πλέον πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες για να δημιουργήσει κανείς. Υπάρχουν είπε οι παραδοσιακοί τομείς όπως η γεωργία και ο τουρισμός αλλά πλεον μπορεί κανείς να ακολουθήσει και άλλους δρομους όπως είναι ο τομέας υπηρεσιών και το διαδίκτυο.
«Το διαδίκτυο», είπε χαρακτηριστικά, «αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για όλους».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Στην Γερμανια παραμένει το πρόβλημα πως μπορεί κανείς να προσεγγίσει την σωστή χρηματοδότηση. Επιθυμούμε να δώσουμε μια ώθηση σε αυτές τις νέες επιχειρήσεις.»

Η κα Μέρκελ αναφερόμενη στην χώρα μας είπε ότι όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες από δυσκολίες παρα το γεγονός ότ υπάρχει πολλή ανεργία. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την γενέτειρά της λέγοντας ότι προέρχεται από μια περιφέρεια στην πρώην Ανατολική Γερμανία όπου ξαφνικά πολλά επαγγέλματα που ήταν απαραίτητα, ξαφνικά δεν είχαν λόγο ύπαρξης.

«Πολλοί πήραν τον σωστό δρόμο με θάρρος και αποδείχθηκε ότι υπήρξαν πολλές ευκαιρίες. Όταν κοιτώ τώρα τους νέους ανθρώπους βλέπω ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα και αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα. Ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας μιλήσω», είπε.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε ότι οραματιζόμαστε μια Ελλάδα η οποία θα κάνει τα επόμενα βήματα. τα βήματα της ανάπτυξης. Θα δείξει εξωστρέφεια. Είπε επίσης ότι «χρειαζόμαστε νέες ιδέες» και έκανε λόγο για τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαου. «θα φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα παράγει και δεν θα καταναλώνει μόνο.

Η χώρα μας μπορει να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητα και καινοτομίας. Ο πραγματικός λόγος αυτής της συνάντησης είναι να ακούσουμε νέες προτάσεις απο νέους ανθρώπους που ειναι οι CEOs της δικής τους ζωής. Η εποχή που μια οικονομία βασίζεται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις ή στο κράτος ειναι παρελθόν. Όταν τολμαμε τα καταφέρνουμε και η πιο απτή απόδειξη είστε εσείς οι ίδιοι οι νέοι επιχειρηματίες», είπε ο κ. Σαμαράς.

Το πρόγραμμα της Καγκελαρίου

Η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το φόρουμ στις 16:20, θα συναντηθεί με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.