Συγκλονίζουν τα μηνύματα των μαθητών μέσα από το πλοίο

0
2
Συγκλονίζουν τα μηνύματα των μαθητών μέσα από το πλοίο

Υπάρχουν ακόμη ζωντανοί άνθρωποι στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο αναφέρει ότι ο πατέρας ενός από τα παιδιά που αγνοούνται δέχθηκε μήνυμα.

«Μου έγραψε το παιδί σε μήνυμα από κινητό τηλέφωνο «είμαι ζωντανός, υπάρχουν μαθητές ζωντανοί, παρακαλούμε να μας σώσετε γρήγορα»», δήλωσε ο πατέρας από το σημείο όπου είναι συγκεντρωμένες οι οικογένειες των αγνοουμένων.

«Μαμά ίσως αυτή είναι η τελευταία φορά που σου λέω ότι σ’ αγαπώ», έγραψε σε μήνυμα προς τη μητέρα του ένας μαθητής, το οποίο από τη στιγμή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έγινε viral.

Η μητέρα απάντησε αμέσως στο μήνυμα, αλλά δεν έλαβε κάποια νέα απάντηση από το παιδί της.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ, ένας άλλος μαθητής, φανερά τρομοκρατημένος, έγραψε στον πατέρα του: «Μπαμπά, δεν μπορώ να περπατήσω γιατί το πλοίο έχει πάρει κλίση και δεν βλέπω κανέναν στο διάδρομο»

Η Παρκ Ζι Γιουν δεν ήθλε να πάει στην εκδρομή με το λύκειό της στο Ζεζού της Νότιας Κορέας. Μισούσε τα πλοία. Οταν τηλεφώνησε στη γιαγιά της που τη μεγάλωσε, περισσότερες από 12 ώρες μετά την αναχώρηση του «Sewol» που μετέφερε πάνω από 300 συμμαθητές της, η φωνή της έτρεμε.

Οι δυο τους είχαν μιλησει μιάμισι ώρα πριν από την τραγωδία, είπε η 74χρονη Κιμ Οκ Γιουνγκ, Η Ζι Γιουν τότε της είπε ότι δεν είχαν φτάσει ακόμη στο νησί.

Το τηλεφώνημα ήταν διαφορετικό. Το πλοίο βυθισζόταν, είπε ο Ζι Γιουν.

«Γιαγιά, νομίζω ότι θα πεθάνω. Το πλοίο βυθίζεται και κρέμομαι από τα κάγκελα», τής είπε. Στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε.

Η Κιμ «έπιασε» μία ακόμη φορά στο τηλέφωνο την εγγονή της, εξήγησε την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο του Λυκείου Danwon για μία πληροφόρηση.

Σ’ αυτό το τηλεφώνημα η Ζι Γιουν είπε μόνο «Πρέπει να φύγω», και τότε η κλήση διακόπηκε. Στις 10 το πρωί, έστειλε ένα μήνυμα με ένα απλό κορετατικό γράμμα, το οποίο δεν σήμαινε τίποτα. Από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Μία λίστα με ονόματα αναρτήθηκε σε έναν μεγάλο πίνακα στο σχολείο. Αυτοί που είχαν καταμετρηθεί ήταν υπογραμμισμένοι με χρωματιστό μαρκαδόρο. Το όνομα της Ζι Γιουν δεν ήταν μέσα σε αυτά.

«Δύο ημέρες πριν το σκεφτόταν για την εκδρομή, μας είπε ότι δεν ήθελε να πάει γιατί δεν ήθελε να ταξιδέψει με πλοίο», είπε η 74χρονη Κιμ, ντυμένη στο καφέ παλτό της και φορώντας γυαλιά με κόκκινο σκελετό.

Η Κιμ μεγάλωσε την Ζι Γιουν καθώς οι γονείς της εργάζονταν. «Της είπαμε ότι δεν θα το μετανιώσει αν πάει. Τώρα το μετανιώνουμε εμείς. Δεν έπρπεπ να την είχαμε αφήσει», πρόσθεσε η γιαγιά.

Οσο για τους τραγικούς γονείς της, έχουν μεταβεί και εκείνοι στο Ζίντο, την πιο κοντινή στο σημείο του ναυαγίου, χερσαία περιοχή, προκειμένου να ακούσουν κάποιο νέο από το παιδί τους. Μάλιστα, «έχουν πάρει και στεγνά ρούχα για το κορίτσι», ανέφερε η Κιμ.