Έρχεται σκόνη από την Αφρική και ανοιξιάτικα μπουρίνια

0
3
Έρχεται σκόνη από την Αφρική και ανοιξιάτικα μπουρίνια

Όλα θα τα έχει ο καιρός σήμερα, Τρίτη: από ζέστη με τον υδράργυρο ακόμα και στους 33 βαθμούς, μέχρι… μπουρίνια και λασποβροχή!

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι νεφώσεις, που θα είναι πιο πυκνές στα δυτικά και νότια, χωρίς να αποκλείονται οι βροχές στην Ήπειρο και τα Επτάνησα. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Aναλυτικά, ανά περιοχή:

Αττική: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει στην Κέρκυρα και την Ήπειρο τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου και στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι στους 33 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.