Κρήτη: Σχόλασε η εκκλησία, στο κρατητήριο … ο παπάς

0
1
Κρήτη Σχόλασε η εκκλησία στο κρατητήριο  ο παπάς

Απίστευτο περιστατικό ανήμερα του Αγίου Γεωργίου

Το έλα να δεις έγινε σήμερα ανημερα του Αγίου Γεωργίου στο εκκλησάκι του αγίου που βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Ηρακλείου στο ύψος του Καρτερού με αφορμή μια διένεξη που … καλά κρατεί και αποτέλεσμα να καταλήξει στο κρατητήριο ο παπάς που λειτούργησε στο ναό.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν ο παπάς και 30 περίπου πιστοί πήγαν στο εκκλησάκι για την καθιερωμένη λειτουργία. Τα σχέδια τους ωστόσο δεν άρεσαν καθόλου στους ιδιοκτήτες του ναού.

Η λειτουργία εξελίχθηκε εν μέσω εντάσεων καθώς ο ναός είναι … ιδιωτικός και οι ιδιοκτήτες του προχώρησαν σε δραστικά μέτρα εναντίον του παπά και των πιστών που βρίσκονταν στο εκκλησάκι. Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας ο παπάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος !

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εδώ και χρόνια σύγκρουση μερίδας κατοίκων της περιοχής, του παπά και των ιδιοκτητών του ναού αναφορικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας των πιστών και της λειτουργίας στο ναό με αποτέλεσμα να σημειώνονται εντάσεις από καιρό σε καιρό.

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία οι ιδιοκτήτες κατέχουν νόμιμη άδεια περίφραξης της έκτασης στην οποία βρίσκεται το εκκλησάκι ενω από την άλλη πλευρά εκκρεμεί αγωγή η οποία ωστόσο δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.