Η απολογία του προμηθευτή του παιχνιδιού

0
0
Η απολογία του προμηθευτή του παιχνιδιού

Στον εισαγγελεα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Σε δηλώσεις του ο συνηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, αφού εξέφρασε βαθιά οδύνη για το περιστατικό, μίλησε «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει οτι ενας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν εχει συμβεί ποτε ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι:

– Είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

– Είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι.

– Ήταν δεμένο οπως έπρεπε, αλλα το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μετρα στο αέρα.

– Ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε την Κυριακή.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήμματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες

Σε βάρος των τριών υπαλλήλων του λούνα παρκ έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες, ενώ έχουν όλοι τους συλληφθεί. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Μπαγκλαντές.

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήμματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη στους συλληφθέντες.

Αν και τα αδικηματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος η δικογραφία παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.