ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνος ιός έχει κατακλύσει το Facebook

3
0
ΠΡΟΣΟΧΗ Επικίνδυνος ιός έχει κατακλύσει το Facebook

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους χρήστες του Facebook καθώς ένας επικίνδυνος ιός που διαδίδεται μέσω των μηνυμάτων απειλεί τους υπολογιστές τους.

Ο ιός αποστέλλεται από φίλους των χρηστών του Facebook και περιέχει ένα επισυναπτόμενο αρχείο με κατάληξη .rar. ή έχει τίτλο «Watch This!!!.vbs.

Μόλις ο χρήστης το ανοίξει, ο ιός εγκαθίσταται μόνιμα στον υπολογιστή και εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, όπως υποκλοπή κωδικών, προβολή διαφημίσεων, κ.α.

Μάλιστα ο ιός καταφέρνει να μπει στο λογαριασμό του Facebook του χρήστη, ο οποίος φαίνεται να στέλνει στους φίλους του… «μολυσμένα» μηνύματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι χρήστες που έχουν λάβει ένα τέτοιο μήνυμα και έχουν ανοίξει το επισυναπτόμενο αρχείο θα πρέπει:

1. Να ανανεώσουν την antivirus προστασία τους και να εκτελέσουν πλήρη σκανάρισμα του υπολογιστή τους.
2. Αν το antivirus δεν εντοπίσει και αφαιρέσει τον ιό θα πρέπει να εγκαταστήσουν ένα άλλο πρόγραμμααντιικής προστασία.
3. Για την πλήρη και οριστική αφαίρεση του ιού θα πρέπει να αποθηκεύσουν τα αρχεία του σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και να επανεγκαταστήσουν το λογισμικό του υπολογιστή τους.
4. Τέλος θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν, όπως στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο e – banking.

newest oldest most voted
Notify of
.
Guest
.

facebook = αυτοφακελωμα. τελικα,η προβολη των big brother ..δεν ηταν τυχαια…

Δ
Guest
Δ

Πωπω ταλαιπωρια…ευτυχως δεν ασχολουμαι με το αθλημα…

σκατα τα εχουν κανει.
Guest
σκατα τα εχουν κανει.

Από τότε που καναν αναβάθμιση έχει γεμίσει ιούς το φεις.