Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Τίτλοι τέλους στο γάμο του

0
0
Γρηγόρης Μπιθικώτσης Τίτλοι τέλους στο γάμο του

Ανήκετε σε εκείνους τους καλλιτέχνες που κρατούν διακριτικούς τόνους στην προσωπική τους ζωή. Ωστόσο, η είδηση του χωρισμού σας ξάφνιασε. 

Μα, ξαφνικά γίνονται αυτά!

Ήταν μια κοινή απόφαση;

Βεβαίως και ήταν κοινή μας απόφαση.

Έχετε χωρίσει πολύ καιρό;

Είμαστε όλον το χειμώνα σε διάσταση. Δεν είναι κάτι καινούργιο.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει τις σχέσεις να έχουν διάρκεια στο χρόνο;

Δύο άνθρωποι ξεκινούν πάντα με τις καλύτερες προϋποθέσεις μια σχέση και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, δημιουργούν μαζί οικογένεια. Συμβαίνει όμως πολλές φορές, από ένα σημείο και μετά, να χάνεται η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Έτσι έγινε και σε εμάς. Παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο πριν από έξι χρόνια. Διαπιστώσαμε όμως κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο.  

Πώς μιλήσατε στο γιο σας γι’ αυτόν το χωρισμό;

Είναι πολύ φρέσκα τα πράγματα για να μπορέσει ο Γρηγόρης να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει ανάμεσα σε μένα και τη μητέρα του. Αλλά νομίζω ότι το σημαντικότερο σε κάθε παιδί χωρισμένων γονιών είναι να έχει πάντα την αγάπη και των δύο. Και να καταλάβει ότι είναι χωριστά η μαμά από τον μπαμπά γιατί έτσι είναι καλύτερα για όλους. Κάθε παιδί χρειάζεται να βλέπει τους γονείς του ευτυχισμένους. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν ο γιος μας να είχε στο σπίτι δύο γονείς που δεν περνούν καλά μαζί. Πάντως, το σημαντικότερο όλων, όταν έχεις ένα  παιδί, είναι να φροντίζεις να είναι καλά και να μεγαλώνει με την αγάπη και  των δύο γονιών του. Να έχει ουσιαστικά δίπλα του τη μητέρα και τον πατέρα του. Μετά το χωρισμό μένουμε πάντα γονείς και για μένα ο Γρηγόρης θα είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου. 

Έχει βγει το διαζύγιο;

Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα ήσυχο διαζύγιο, καθώς υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση ανάμεσα σε μένα και την Εύα και βέβαια κανένα εχθρικό κλίμα. 

Είναι τελεσίδικη η απόφασή σας να χωρίσετε;

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και επιφυλάσσει εκπλήξεις. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει παρακάτω. Όμως, εύχομαι στην Εύα να βρει το δρόμο της και να είναι πάντα ευτυχισμένη. Είναι ένα αξιόλογο παιδί και μια υπέροχη μητέρα.

Θα θέλατε να δημιουργήσετε ξανά οικογένεια στο μέλλον;

Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι να δημιουργήσω ξανά οικογένεια, αλλά να μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και γεμάτος στη ζωή μου. Κάνω μια πολύ ψυχοφθόρα δουλειά και έχω ανάγκη από ψυχολογική στήριξη. Μακάρι να βρεθεί ξανά ένας άνθρωπος που θα με κάνει ευτυχισμένο.

Καλλιτεχνικά, πώς σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει καθόλου την περιοδεία μας σε όλο τον κόσμο παρέα με τον Χάρη Βαρθαρούρη και τον Στέλιο Διονυσίου, όπου τραγουδάμε και οι τρεις τραγούδια των πατεράδων μας. Μάλιστα αυτές τις μέρες συζητάμε για να κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού ένα live cd από αυτές τις συναυλίες μας.