Λουκέτο σε όλους τους παιδότοπους και σταθμούς χωρίς το ειδικό σήμα ασφαλείας

0
1
Λουκέτο σε όλους τους παιδότοπους και σταθμούς χωρίς το ειδικό σήμα ασφαλείας

Μετά τον τραγικό θάνατου του 13χρονου στο λούνα πάρκ του θανάτου στο Ελληνικό, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης πήρε πρωτοβουλίες και μιλώντας στη Βουλή διεμήνυσε πως μετά τις 30 Ιουνίου όσοι παιδικοί σταθμοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι, αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά, δεν έχουν το ειδικό σήμα θα κλείνουν.

Το λουκέτο θα μπαίνει σε όλα τα αυτά τα σημεία που υπάρχουν παιδιά, όταν με το ειδικό σήμα δεν θα πιστοποιείται ότι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και μάλιστα πέρα από το κλείσιμο μίλησε και για σφράγισμα αυτών των χώρων. 

Ο κ. Μιχελάκης ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής διευκρίνισε πως παρά το γεγονός πως έχει δοθεί εντολή σε όλους τους δήμους της χώρας να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους μέχρι και την 30η Ιουνίου, ελάχιστοι τέτοιοι χώροι έχουν εφοδιαστεί αυτό το ειδικό σήμα. 

Θέλοντας ο κ. Μιχελάκης να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα όπως στο Ελληνικό ξεκαθάρισε πως «ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν», τονίζοντας παράλληλα πως το συγκεκριμένο σήμα είναι απαραίτητο έτσι ο γονέας να γνωρίζει εάν ο χώρος που πάει το παιδί του είναι πιστοποιημένος.