Μπακογιάννη: Και στούκας να είσαι, θα καταλάβεις το μήνυμα των εκλογών

0
4
Ντόρα Μπακογιάννη Και στούκας να είσαι θα καταλάβεις το μήνυμα των εκλογών

Την δική της εμπειρία από την επίμαχη περίοδο του Νοεμβρίου του 2011 και όλα όσα επακολούθησαν της κρίσιμης συνάντησης των Καννών με το δημοψήφισμα Παπανδρέου θυμήθηκε η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times.

«Είτε θέλετε να το ονομάσετε συνωμοσία είτε όχι, εγώ λέω απλώς ότι είχαν φτάσει στο αμήν με την Ελλάδα και ήθελαν απλώς να βρεθεί μια λύση υπό τις γνωστές συνθήκες, απευθύνθηκαν στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Σ’ αυτήν είναι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι όσοι παράγοντες μπορούν να παίξουν ένα ρόλο. Και αυτοί είναι οι αρχηγοί των κομμάτων. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά εκείνη την ώρα. Θυμάμαι στη Βουλή τους βουλευτές να υπογράφουν χαρτί ποιον πρωθυπουργό ήθελαν. Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Δεν χρειαζόμασταν τους Financial Times να έρθουν να μας τα πουν…» είπε χαρακτηριστικά η κ.Μπακογιάννη στον Bήμα Fm.

Αναφερόμενη στην προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. και τη διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως δεν έχει παρακολουθήσει ούτε την καμπάνια του κόμματος της, ούτε και το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέω αυτά που πιστεύω και ξέρετε ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Πιστεύω ότι στο σημείο που βρισκόμαστε, έχουμε φάει το γάιδαρο και έχουμε καταφέρει να βγούμε στις αγορές, αλλά δεν έχουμε ολοκληρώσει….οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τώρα την προσπάθεια, ώστε να βγούμε στο ξέφωτο» πρόσθεσε.

Για την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος η κ.Μπακογιάννη αφού εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα  είπε με νόημα «Μην κοροϊδευόμαστε. Άπαξ και ο λαός πηγαίνει στην κάλπη, το μήνυμα το στέλνει. Και στούκας να είσαι, θα το καταλάβεις! Ανεξαρτήτως του αν είναι καλό ή κακό… Δεν θα σας το κάνω εγώ σαφές, θα το δείτε πάρα πολύ ανάγλυφα».

Τέλος, σχολιάζοντας το παραλήρημα Πάγκαλου κατά του κυρίου Μ.Γλέζου και της κ.Ρ.Δούρου,  η κ.Μπακογιάννη έκανε λόγο για «μιθριδατισμό και παρακμή».

«Θεωρώ απαράδεκτους αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς. Έχουμε πάθει ενός είδους μιθριδατισμό σ’ αυτή τη χώρα. Το ότι μπορούν να λέγονται αυτά τα πράγματα και να μη σηκώνονται οι πέτρες, τι να σας πω; Είναι παρακμή. Είμαι 25 χρόνια στην πολιτική και αν ψάξετε όλα τα κείμενα ή τα τηλεοπτικά αποσπάσματα, δεν θα δείτε ποτέ χαρακτηρισμό για αντίπαλό μου. Είναι ντροπή. Δεν είναι αυτός ο πολιτισμός των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά.