Κωνσταντίνα: Έμαθε μετά από 40 χρόνια τι ακριβώς συνέβη στον αγνοούμενο πατέρα της

1
2
Κωνσταντίνα Έμαθε μετά από 40 χρόνια τι ακριβώς συνέβη στον αγνοούμενο πατέρα της

Κατάγεται από την Κύπρο και έχει χαράξει την δική της πορεία στον χώρο του τραγουδιού. Η Κωνσταντίναέχει μιλήσει αρκετές φορές για το πώς βίωσε η ίδια την τουρκική εισβολή στην πατρίδα της το 1974 καθώς και για το γεγονός ότι ο πατέρας της από τότε αγνοείται.

Η τραγουδίστρια έμαθε πρόσφατα, 40 χρόνια μετά, όλες τις λεπτομέρειες για την μέρα που ο πατέρας της έφυγε. Αν και τα αδέλφια της γνώριζαν όλο αυτό το διάστημα τι ακριβώς είχε συμβεί, αρνούνταν να περιγράψουν αυτά που έζησαν, από σεβασμό προς τη μητέρα τους, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να περιμένει τον άντρα της.

Το philenews αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Χριστίνα και ο Άντρου, τα αδέρφια της τραγουδίστριας, βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα τους στο ίδιο λεωφορείο, με προορισμό την Άσσια, όταν Τούρκοι στρατιώτες τους σταμάτησαν στο στρατόπεδο της Τύμπου. Ο πατέρας της Κωνσταντίνας, ήταν ο οδηγός του λεωφορείου και έζησε από πρώτο χέρι τη σκληρότητα του πολέμου, αφού οι Τούρκοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, μπροστά στα παιδιά του, που κοίταζαν παγωμένα στη θέση τους, τη βιαιότητά τους. Στη συνέχεια, υπό την απειλή των όπλων, οι Τούρκοι κατέβασαν όλους του επιβαίνοντες στο λεωφορείο και ο 9χρονος Άντρου άρχισε να τρέχει για να σωθεί. Η αδερφή του -κατά 5 χρόνια μεγαλύτερή του- του φώναζε να σταματήσει και να σηκώσει τα χέρια ψηλά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πείσει τους Τούρκους να μην πυροβολήσουν. Εκείνος την άκουσε και έτσι γλίτωσε από βέβαιο θάνατο. Αφού παραδόθηκαν, τους έβαλαν όλους στο λεωφορείο και διέταξαν τον τραυματισμένο πατέρα να οδηγήσει προς κάποιο μέρος που ήταν μαζεμένοι κι άλλοι αιχμάλωτοι.

Η Κωνσταντίνα, μιλώντας πρώτη φορά για τα γεγονότα αυτά, ανέφερε στην Ελίτα Μιχαηλίδου και στην εκπομπή Μαζί στο ΡΙΚ: «Ο πατέρας μου χτυπημένος, δεν μπορούσε να οδηγήσει και ούρλιαζε από τον πόνο. (…) Βρίσκεται ανάμεσα στους δυο χιλιάδες αγνοούμενους που αποτελούν και την πιο μεγάλη πληγή της τουρκικής εισβολής και που ελπίζουμε και ευχόμαστε έστω και τώρα να βρούμε κάποια στοιχεία. (…) Πέρασαν σαράντα χρόνια για να μας πουν τα αδέρφια μου τι ακριβώς έζησαν όταν τους συνέλαβαν. Ήταν κάτι για το οποίο δεν μιλήσαμε ποτέ στο σπίτι μας. Από σεβασμό στην μητέρα μας που ακόμα τον περίμενε…»!

newest oldest most voted
Notify of
abc
Guest
abc

Tragiko