Σταύρος Θεοδωράκης: “Δεν ήρθαμε να γίνουμε το δεκανίκι κανενός”

0
4
Σταύρος Θεοδωράκης Δεν ήρθαμε να γίνουμε το δεκανίκι κανενός

Να αποδυναμώσει το διακύβευμα για το οποίο όλοι μιλούν σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε σχέση με την βιωσιμότητα της κυβέρνησης επιχείρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Άλλο εθνικές εκλογές και άλλο ευρωεκλογές. Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν συνδέεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης».

«Στο τέλος θα ξεχάσουμε γιατί ψηφίζουμε. Στο τέλος θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα λέμε ότι ψηφίζουμε για την παγκόσμια επανάσταση» είπε.

Για την Χρυσή Αυγή

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να μην παίζουν με την ψήφο τους. «Δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη, δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στα παιδιά μας, ότι μπορούμε να κάνουμε πλάκα με την ψήφο μας».

Και συνέχισε: «Για αυτό και έχει σημασία να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη. Είναι και πρακτικό, γιατί χρειάζεται μία διέξοδο μέσα από συνεργασίες. Το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει συνέχεια, να υπάρχουν συνεργασίες, αλλά με τη χώρα όρθια».

Για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές είπε ότι η ΝΔ έπαθε στραπάτσο ΝΔ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και ου ΣΥΡΙΖΑ σε Κρήτη και Θεσσαλία.

Για το αν η πόλωση θα πλήξει το Ποτάμι, είπε ότι τον φοβίζει πιο πολύ η αποχή.

Είπε επίσης ότι το κόμμα του δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. «Μπορεί να είμαστε πολύ πάνω αν πιστέψω την υποδοχή που έχουμε στις πλατείες και τους δρόμους, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια κοινωνία επιφυλακτική στο καινούργιο».

Για ενδεχόμενες συνεργασίες είπε: «Δεν ήρθαμε να γίνουμε δεκανίκι κανενός».

«Αν το Ποτάμι πάει καλά στις ευρωεκλογές και γίνει συνομιλητής πώς θα αλλάξει η κοινωνία, θα κάνουμε αυτό που κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος: έχουμε 20 προτάσεις και τις συζητάμε με την κοινωνία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ. Συζητάμε αν υπάρχει συμφωνία για επιμέρους ή κεντρικά θέματα. Χωρίς ανταλλάγματα» πρόσθεσε.

Αν δεν πάει καλά το Ποτάμι είπε: «δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο των πολιτών, να είμαστε σε μια άκρη, να παίρνουμε την επιχορήγηση και να περιμένουμε ένα ιμάτιο της εξουσίας».