Άντα Λιβιτσάνου: “Είχα καρκίνο του θυροειδούς”

0
0
Άντα Λιβιτσάνου  Είχα καρκίνο του θυροειδούς

Σε όσα πέρασε από την στιγμή που ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του θυρεοειδούς αναφέρθηκε η Άντα Λιβιτσάνου, επισημαίνοντας την σημασία που έχει η πρόληψη!

«Είχα πάει να κάνω εξετάσεις γιατί ήθελα να κάνω ένα συμβόλαιο για ασφάλεια ζωής. Είχα κάνει εξετάσεις και μου είχε πει η ενδοκρινολόγος ότι πρέπει να παρακολουθώ την θυρεοειδή. Αν είχα πάρει από την αρχή αγωγή, δεν θα είχα φτάσει να πετάξω ένα αγαθό τόσο σημαντικό», εξομολογήθηκε η ηθοποιός, προσθέτοντας ότι έμαθε για το πρόβλημα υγείας της μία ημέρα πριν αρχίσει το «Your Face Sounds Familiar» στο οποίο συμμετείχε.

Όπως πρόσθεσε η Άντα, μετά το αποτέλεσμα των εξετάσεων μπήκε άμεσα στο χειρουργείο, ακολούθησε η βιοψία και άρχισε την θεραπεία.

«Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη. Παίρνεις ένα χάπι, που είναι ραδιοενεργό ιώδιο, το οποίο απορροφάται μόνο από τον θυρεοειδή και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Δεν κάνεις χημειοθεραπεία και τα λοιπά, αλλά εξαρτάται από τον οργανισμό το πόσο θα σε πειράξει το χάπι. Εμένα με πείραξε αρκετά, χρειάστηκα ένα διάστημα για να συνέλθω», συνέχισε η ηθοποιός, προσθέτοντας ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο βελονισμός.