Ευρυδίκη: «Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι ειλικρινής και γλυκός στο J2US»

1
1
Ευρυδίκη Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι ειλικρινής και γλυκός στο J2US

Η Ευρυδίκη μιλάει στο περιοδικό People και εξηγεί γιατί στηρίζει το σωματείο της W.I.N. Hellas, μιλάει για τη σχέση με το γιο της, που βρίσκεται στην εφηβεία, για την καθημερινότητα με το σύζυγό της, αλλά και για το διαζύγιο με τον Γιώργο Θεοφάνους.

evridiki people 50 (1)

Τα έσοδα από τη συναυλία σου της ερχόμενης Πέμπτης θα πάνε στη W.I.N. Hellas, ένα σωματείο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Πώς αποφάσισες να αποδεχτείς την πρόταση; Υπάρχει κάποιο προσωπικό περιστατικό ή ανθρώπου από το περιβάλλον σου, το οποίο σε ευαισθητοποίησε περισσότερο;

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από συζητήσεις που κάναμε με μία πολύ καλή φίλη, την Έλενα Γεωργανά, γενική διευθύντρια της Swarovski Hellas, η οποία και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τη W.I.N. Hellas. Έχοντας παρακολουθήσει την παράστασή μου θεώρησε ότι είναι ιδανική για γυναίκες, αφού εκφράζει μέσα από όμορφα τραγούδια και εικόνες πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Είναι σπουδαίο για μένα και ως άνθρωπος αισθάνομαι χρήσιμη με το να μου δίνεται η ευκαιρία να χρησιμοποιώ τη φωνή μου και τον τρόπο κυρίως που εκφράζομαι στηρίζοντας το έργο της οργάνωσης. Χωρίς να έχω κάποια προσωπική εμπειρία που να με κάνει πιο ευαίσθητη, για κάποιο λόγο τάχτηκα από μικρή στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας. Πιστεύω στο μυαλό, στη δύναμη, στη δημιουργικότητα, στη φαντασία, στην αλήθεια και τις αξίες μας. Όλες οι γυναίκες είναι μοναδικές και τους αξίζουν τα καλύτερα.

Μίλησες με τις γυναίκες από το σωματείο; Υπήρξε κάποια προσωπική ιστορία που σε συγκίνησε;

Ενημερώθηκα ουσιαστικά για το έργο της οργάνωσης από τις κυρίες που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για αυτό το σκοπό, θέλοντας να βοηθήσουν στην πρόληψη, ενημέρωση, θεραπεία και ενδυνάμωση των γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.  Οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία συνήθως ντρέπονται να μιλήσουν δημόσια.

Αν εσύ αντιμετώπιζες κάτι ανάλογο, επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο, θα επέλεγες να μιλήσεις ανοιχτά;

Ειλικρινά δεν ξέρω. Το θέμα νομίζω ότι δεν είναι να βρει κανείς το θάρρος να μιλήσει «δημόσια», αλλά να παραδεχτεί το πρόβλημα και να ζητήσει βοήθεια απευθυνόμενος σε επαγγελματίες. Αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί κυρίως η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή τους, ώστε να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο χωρίς φόβο ή ανασφάλεια.

Ο γιος σου βρίσκεται στην εφηβεία. Του έχεις μιλήσει για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε μια κοπέλα;

Συνεχώς μοιράζομαι σκέψεις και συναισθήματα, ίσως μάλιστα να υπερβάλλω πολλές φορές. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και αγάπη. Να μην κάνει ποτέ κάτι που δεν θέλει να του κάνουν και να θυμάται ότι η δική του ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Mια σύγχρονη γυναίκα σαν εσένα πόσο χαλαρή είναι απέναντι στο γιο της στη φάση της εφηβείας; Πιάνεις τον εαυτό σου κάποιες φορές να είσαι περισσότερο φίλη και λιγότερο μαμά;

Χωρίς να το θέλω, συμπεριφέρομαι τις περισσότερες φορές σαν φίλη του και εκείνος μου θυμίζει ότι είμαι η μαμά του. Και αυτό είναι το σωστό βέβαια, αφού για τα παιδιά μας δεν θα είμαστε ποτέ οι «φίλοι» τους. Έχουν ανάγκη τους γονείς τους δίπλα τους, να τους στηρίζουν και να βάζουν και όρια. Αλλιώς νιώθουν ανασφάλεια.

evridiki people 50 (2)

Θα αποφάσιζες να πάρεις μέρος σε ένα μουσικό παιχνίδι, όπως το The Voice ή το Just the 2 of Us;

Δέχτηκα προτάσεις κατά καιρούς, αλλά λόγω διάφορων επαγγελματικών υποχρεώσεων, με συναυλίες, στούντιο και ταξίδια, δεν ήταν εφικτό. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον.

Θεωρείς τον Γιώργο Θεοφάνους τόσο αυστηρό κριτή όσο τον έχουν χαρακτηρίσει;

Τον βρίσκω ειλικρινή και γλυκό. Όπως πρέπει να είναι κανείς σε ένα παιχνίδι, όπου κρίνονται οι μη επαγγελματίες.

Σε σένα υπήρξε αυστηρός κριτής και απαιτητικός συνεργάτης στα χρόνια της συνεργασίας σας;

Πάντα αυστηρός και απαιτητικός, αλλά αυτό ήταν  που με έκανε καλύτερη. Άλλωστε, από τους δικούς σου ανθρώπους περιμένεις να ακούς πάντα την αλήθεια.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα ζευγάρι να κρατήσει ισορροπίες ύστερα από το διαζύγιο;

Εύκολο, αν έχει παιδεία και ωριμότητα και δεν αφήνει τις μικρές, ανθρώπινες αδυναμίες να νικούν.

Ο σύζυγός σου, Δημήτρης Κοργιαλάς, είναι τραγουδοποιός. Πώς είναι η καθημερινότητα δύο καλλιτεχνών, καθώς είστε ιδιαίτερες προσωπικότητες; Είναι ο πρώτος άνθρωπος που συμβουλεύεσαι σε ό,τι αφορά τη δουλειά σου;

Ιδιαίτερη είναι και η καθημερινότητά μας, που για μας βέβαια γίνεται ρουτίνα. Είμαστε όμως τυχεροί, γιατί η δική μας ρουτίνα είναι όμορφη, γεμάτη μουσική, τραγούδια, εικόνες, χρώματα, συγκίνηση. Γι’ αυτό πολλές φορές νιώθω ξεχωριστός άνθρωπος. Γιατί η μουσική με γαληνεύει και με κάνει να αισθάνομαι ότι το όνειρο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αυτά βέβαια αν καταφέρεις να ξεφύγεις από το σύστημα, που σε θέλει στρατιωτάκι, γιατί τότε εξαφανίζονται το συναίσθημα και η μαγεία. Και είναι πάντα σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, να σε κατανοεί και να σε προσγειώνει. Ό,τι κάνει δηλαδή ο Δημήτρης για μένα. Εννοείται ότι είναι ο πρώτος που συμβουλεύομαι.

Ποιο είναι το μυστικό σας για μια πετυχημένη σχέση;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μυστικό για κανέναν. Ζούμε την κάθε μέρα και όπου μας πάει.

Ο επαγγελματικός σου δρόμος είχε περισσότερες χαρές ή λύπες;

Τα είχε όλα σε ισορροπία. Γέλιο και δάκρυ. Έτσι μαθαίνεις να εκτιμάς τα σπουδαία και τα απλά. Έτσι γίνεσαι καλύτερος, παραμένοντας ταυτόχρονα σεμνός και αληθινός.

newest oldest most voted
Notify of
ωωω
Guest
ωωω

ο Θεοφάνους μόνο καλός και γλυκός δεν είναι. Σκατάνθρωπος είναι φαίνεται στη μούρη του τη ξινισμένη