Γιώτα Νέγκα: «Η ευτυχία στη ζωή είναι ένα ζευγάρι χέρια πάνω στα δικά σου»

0
0
Γιώτα Νέγκα Η ευτυχία στη ζωή είναι ένα ζευγάρι χέρια πάνω στα δικά σου

Η Γιώτα Νέγκα σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε τις δυσκολίες που πέρασε ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πορεία στη μουσική.

Επίσης μιλώντας στο περιοδικό «Omikron» δήλωσε ότι η ευτυχία για εκείνη δεν βρίσκεται στα χρήματα .

Αυτή η νέα φουρνιά, έχω την αίσθηση, ότι δίνει ελπίδα ξανά σε μια περίοδο που όλα έμοιαζαν βαλτωμένα.
Ήταν μια περίοδος με πολλά φώτα, πολλά φράγκα, πολλά λουλούδια. Έγινε ένα κρακ και όλο αυτό χάθηκε. Αυτή η γενιά όμως έχει μια δική της περπατησιά, μια δική της αλήθεια. Και είναι πολύ ουσιαστική αυτή η αλήθεια.

Σε κάνει να ελπίζεις ξανά.

Και βοηθά να πετάξεις ό,τι υπήρχε από παλιά είτε σαν δεδομένο είτε ό,τι είχε μεταλλαχθεί στην πορεία και το είχες ψιλοαποδεχτεί χωρίς να το έχεις επιλέξει. Ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Πέσατε σε αυτή την παγίδα;
Ποτέ δεν μπόρεσα να το ακολουθήσω αυτό. Το έβλεπα όμως να συμβαίνει…

Δεν σας ενδιέφερε να το ακολουθήσετε;
Δεν με ενδιέφερε, όχι. Με οποιοδήποτε τίμημα. Ο λόγος που τραγουδώ δεν έχει καμία σχέση με το λόγο που ορισμένοι βγαίνουν στη σκηνή, που ίσως να γίνεται για να αυτοθαυμαστούν ή για να τους θαυμάσουν.

Αυτό σας στοίχισε;

Ήταν μια ξεκάθαρη επιλογή. Δεν ήθελα το άλλο το πράγμα. Δεν ήταν δικό μου, δεν με ενδιέφερε.

Ποιο είναι το ζητούμενο για να τραγουδάτε;

Πάντα ήθελα μέσα από τη μουσική να λυτρώνομαι, να κάνω φίλους που έχουν την ίδια οπτική με μένα, την ίδια λαχτάρα. Ήθελα να ζω μέσα από αυτό και να μένει η ψυχή μου καθαρή, να μη χρειάζομαι υποκατάστατα. Να έχω αυτό να με φορτίζει.

Αυτό κάνει το τραγούδι;

Μου δίνει ζωή. Και αυτό που κάνω είναι η ζωή μου. Γι’ αυτό θέλω η ψυχή μου να ακουμπά σε αυτό που τραγουδώ. Αυτό για κανένα λόγο, για κανένα βαλάντιο ή για καμιά επωνυμία δεν θα το χαρίσω σε κανένα.

Δεν υπήρξε ποτέ θέμα επιβίωσης;

Υπήρξε αλλά αρκούμαι και με τα λίγα. Δεν έχω καμία ανάγκη από αυτοκίνητα ή από πισίνες. Δεν το έμαθα ποτέ, δεν μεγάλωσα έτσι ούτε θεωρώ πως είμαι πιο ευτυχισμένη. Δυο φίλους αγαπημένους θέλω, δέκα καλά τραγούδια, ένα ζευγάρι χέρια και ένα ζευγάρι μάτια. Αυτό θέλω. Η ευτυχία στη ζωή είναι ένα ζευγάρι χέρια πάνω στα δικά σου. Αυτό μόνο.