Τσίπρας σε Bloomberg: “Θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να τη διαλύσουμε”

3
0
Τσίπρας σε Bloomberg Θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη όχι να τη διαλύσουμε

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια φιλοευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη και όχι να τη διαλύσει» στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «πολιτικά τερατουργήματα που δημιούργησε η λιτότητα» το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν και το βρετανικό κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το με ποια ομάδα θα συνεργαστεί: «Είμαστε ανοιχτοί σε μια συνεργασία με τους Σοσιαλιστές, με την προϋπόθεση πως θα επιστρέψουν στις πολιτικές ρίζες τους και θα σταματήσουν να δέχονται τη λιτότητα ως τη μόνη επιλογή. Δεν θα συνεργαστούμε αν παραμείνουν υπό την επήρεια της ηγεμονίας της Άνγκελα Μέρκελ».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «δεν έχει εντολή να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες χωρίς να λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και χωρίς να συμβουλευτεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δεν νιώθει δεσμευμένος από καμία συμφωνία του κ. Σαμαρά με τους πιστωτές της Ελλάδας, αν δεν λάβουν υπόψη το αίτημα για διαγραφή μέρους του χρέους. Δεσμεύτηκε, πάντως, να μην θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο ίδιος επαναφέρει το αίτημα για πρόωρες εκλογές και προσθέτει: «Μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη βούληση του λαού».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ζητά εκ νέου να έχει λόγο στο διορισμό του νέου διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας: «Εάν η κυβέρνηση δεν μας συμβουλευθεί, θα το θεωρήσουμε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένου γεγονότος κατά του δημοσίου συμφέροντος. Στην περίπτωση αυτή θα ήθελα να υπενθυμίσω τι συνέβη στην Κύπρο».

Τέλος, όσον αφορά το χρέος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θέλουμε την εξεύρεση λύσης μια κι έξω, η οποία θα είναι η οριστική και θα δώσει στην ελληνική οικονομία χώρο για ανάπτυξη, ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώσει τμήμα του χρέους».

newest oldest most voted
Notify of
εφουλα
Guest
εφουλα

Διευκρίνιση: αναφερόμουν στο από κάτω σχόλιο

εφουλα
Guest
εφουλα

πολύ σωστά τα λες. Ότι αποφασίσουν τα συμφέροντα του Αμερικάνου και των μεγάλων δυνάμεων. Οι υπόλοιποι είναι πιόνια

ο λαικισμος παντα ειναι κακος απο οπου και να προερχεται
Guest
ο λαικισμος παντα ειναι κακος απο οπου και να προερχεται

χαχαχαχα…οποιος μελετα ιστορια @@@ρει οτι μονο τα μεγαθηρια μπορουν να διαλυσουν ..τα μυρμηγκια απλα χρησιμοποιουνται ως αφορμη…και μετα πιστευουν οτι τα ιδια γκρεμιζουν και χτιζουν ευρωπες…