Αρχική Free...Gossip Στουρνάρας σε Τσίπρα: «Εγώ σε σεβάστηκα και εσύ με βρίζεις»

Στουρνάρας σε Τσίπρα: «Εγώ σε σεβάστηκα και εσύ με βρίζεις»

0
2
Στουρνάρας σε Τσίπρα Εγώ σε σεβάστηκα και εσύ με βρίζεις

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Le Monde», στην οποία χαρακτηρίζει τον κ. Στουρνάρα ως «επιβεβλημένο από το Βερολίνο που δέχεται τις εντολές του Σόιμπλε» προκάλεσε στην αντίδραση του υπουργού Οικονομικών.

Με ανακοίνωση-απάντηση ο κ.Στουρνάρας τονίζει ότι επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί απαξιωτικά για το πρόσωπό του, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η ένδεια επιχειρημάτων του κ. Τσίπρα.

Προσθέτει ότι σε όλες τις επαφές του με τον κ. Τσίπρα και κυρίως εντός της Βουλής ο κ. Στουρνάρας έχει αντιμετωπίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό και έχει φροντίσει να του εξηγήσει «την αξία της σταθερότητας του νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η εμμονή του κ. Τσίπρα στο πρόσωπό του αλλά και οι ύβρεις που εξαπολύει εναντίον του σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στον δημιουργικό διάλογο.

«Είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως. Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία» καταλήγει ο κ.Στουρνάρας.