Κατάσχεση πλοίου με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στη Ζάκυνθο

0
1
Κατάσχεση πλοίου με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στη Ζάκυνθο

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των ακτών Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή πλωτών μέσων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, αξιοποιώντας εναέρια παρατήρηση αεροσκάφους της Ισλανδικής Ακτοφυλακής που επιχειρεί στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα 2014”, εντόπισε ύποπτο πλοίο σε απόσταση πέντε (5) ν.μ. από τις δυτικές ακτές Πελοποννήσου, το οποίο στη θέα του, ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει τον έλεγχο.

Μετά από συνεχή καταδίωξη και με τη συνδρομή περαιτέρω πλωτών περιπολικών σκαφών, το εν λόγω πλοίο ακινητοποιήθηκε και ομάδα στελεχών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. που επιβιβάστηκε σε αυτό, διαπίστωσε ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα αμπάρια του.

Μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ζακύνθου, το ύποπτο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα Ζακύνθου, όπου και κατασχέθηκε με το φορτίο λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε.

Το εξαμελές πλήρωμά του συνελήφθη και θα προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ζακύνθου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.