Όλες οι λεπτομέρειες: Απόψε η τελετή έναρξης του Μουντιάλ

0
1
Όλες οι λεπτομέρειες Απόψε η τελετή έναρξης του Μουντιάλ

O χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για την τελετή έναρξης του Μουντιάλ στις 21.00 (ώρα Ελλάδος). Λίγο πριν αρχίσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα θα προηγηθεί μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 600 άτομα, περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι χορευτές και ακροβάτες.

Στο γήπεδο θα βρίσκονται εκτός από οπαδούς, δημοσιογράφοι, ηγέτες και αρχηγοί κρατών και καλεσμένοι τηςFIFAΑρχικά, η FIFA είχε ζητήσει να διατεθούν 68.000 εισιτήρια όμως η χωρητικότητα του γηπέδου μειώθηκε λόγω των καθισμάτων που έπρεπε να μείνουν κενά έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η οπτική απεικόνιση της τελετής.

Εξαιτίας λοιπόν αυτού του γεγονότος, στο γήπεδο θα βρεθούν 62.000 άνθρωποι.

Ωστόσο, τα βλέμματα όλων θα στραφούν σε έναν έφηβο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ο οποίος φορώντας μία ειδική μεταλλική στολή, θα  σηκωθεί από το καροτσάκι του, θα κάνει μερικά βήματα μέσα στο γήπεδο του Σάο Πάολο και στη συνέχεια θα  κλωτσήσει την «στρογγυλή θεά» του Μουντιάλ.

Να σημειωθεί πως πίσω από την ειδική μεταλλική στολή βρίσκεται ο διάσημος νευροχειρουργός Μιγκέλ Νικολέλης, γνωστός και ως «γητευτής του εγκεφάλου».

Σε ότι αφορά το ψυχαγωγικό κομμάτι της τελετής, αυτό το έχει αναλάβει ο ράπερ Πίτμπουλ, η τραγουδίστριαΚλαούντια Λέιτε, συνοδευόμενη από τους τυμπανιστές Όλοντουμ, και βέβαια η πολυσυζητημένη Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία φέρεται να συμφώνησε την τελευταία στιγμή και θα τραγουδήσει το τραγούδι της διοργάνωσης με τίτλο «We Are One».

Όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο οι προετοιμασίες συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ έσπευσε να δηλώσει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι όλα θα είναι έτοιμα την ώρα που πρέπει.

Τέλος να τονίσουμε ότι η  πρόεδρος της Βραζιλίας και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν θα είναι  εκείνοι  που θα κηρύξουν την έναρξη της διοργάνωσης.