Το ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ γράμμα στον Βορίδη: «Κραυγή» βοήθειας από 17χρονη μαθήτρια

0
0
Το ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ γράμμα στον Βορίδη Κραυγή βοήθειας από 17χρονη μαθήτρια

Η 17χρονη Κατερίνα είναι μαθήτρια στο Λύκειο του Βόλου και είναι το ένα από τα πέντε παιδιά μιας μονογονεϊκής και άπορης οικογένειας.

Το νεαρό κορίτσι, το οποίο είναι γεμάτο από όνειρα για την ζωή και ελπίδα για το μέλλον πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας.


Όπως η ίδια εξομολογείται η ταλαιπωρία που βιώνει, αφού μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο από την ημέρα γέννησης της, την οδήγησε στη πιο ακραία σκέψη… στην απόπειρα αυτοκτονίας!

Η 17χρονη μαθήτρια πλέον λαμβάνει συστηματική ψυχιατρική αγωγή αλλά δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει, αφού δεν έχει ούτε καν ασφάλεια.

Η ανήλικη μαθήτρια σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν, πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, με ενεργό αυτοκαταστροφικό- αυτοκτονικό ιδεασμό.


Μάλιστα, οι γιατροί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που έχει η 17χρονη, γνωματεύουν υπέρ του επιδόματος αναπηρίας, όμως οι αρμόδιες Επιτροπές το αρνούνται.

Όπως όμως μπορείτε να δείτε και εσείς, η ψυχολόγος του Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», η οποία την παρακολουθεί, αναφέρει ότι η θεραπεία του άτυχου κοριτσιού θα ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί για τουλάχιστον ακόμη 6 μήνες!

Δυστυχώς όμως η Κατερίνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν… στα έξοδα μετακίνησης.


Η ίδια, στα 17 της χρόνια, δηλώνει φοβισμένη και απελπισμένη… και όπως βλέπετε, κάνει έκκληση για βοήθεια από τον νέο Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό γράμμα, που προκαλεί συναισθήματα… συμπόνιας και ταυτόχρονα οργή.

«Μέχρι και τώρα από το υπουργείο Υγείας θεωρούν ότι είμαι καλά. Ας έρθουν να με ρωτήσουν εμένα να τους πω πόσο καλά είμαι. Όλοι οι βουλευτές λένε θα μας βοηθήσουν. Όλο «θα θα θα». Δυστυχώς δεν κάνει το κράτος τίποτα», ξεσπάει η μαθήτρια.

Σημειώνεται ότι για να ξεκινήσει την θεραπεία του το 17χρονο κορίτσι, οργάνωσε εκστρατεία η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ενώ η κοπέλα δηλώνει ότι μέχρι τώρα επιβιώνει με τα χρήματα που της δίνουν απλοί πολίτες αλλά και κάνοντας από εδώ και από εκεί… περιστασιακά μεροκάματα!!!