Εμφύλιος στη 17Ν, με βαριές κατηγορίες Τζωρτζάτου κατά Κουφοντίνα

0
6
Εμφύλιος στη 17Ν με βαριές κατηγορίες Τζωρτζάτου κατά Κουφοντίνα

Βαριές κατηγορίες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς ουδεμία φορά να τον κατονομάσει, απευθύνει μέσω επιστολής του που δημιοσιεύεται στην Ελευθεροτυπία ο καταδικασμένος ως μέλος της 17Ν, Βασίλης Τζωρτζάτος. Τον κατηγορεί συγκεκριμένα ως πράκτορα των αρχών ασφαλείας και διεθνών μυστικών υπηρεσιών με τις οποίες  όπως λέει συνεργάστηκε.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη 17Ν από την εποχή της δίκης, το 2003. Τότε τα δυο στρατόπεδα ηταν ο Κουφοντίνας με τους Ξηρούς από τη μια και οι Γιωτόπουλος, Τζωρτζάτος από την άλλη.Μετά την έκδοση του βιβλίου του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα   η κόντρα αναζωπυρώθηκε με τον Τζωρτζάτο να λέει ανοιχτά πλέον, απηχώντας πιθανόν και την άποψη Γιωτόπουλου πως ο Κουφοντίνας συνεργάστηκε με τη CIA, τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, το FBI και την ΕΥΠ και αντί να αδειάσει τα σπίτια της οργάνωσης, τα γέμισε με επιβαρυντικά στοιχεία για τους συγκατηγορουμένους του και μετά παραδόθηκε.

Τον αναφέρει δε ειρωνικά «ήρωα» και επ΄αυτού υποστηρίζει πως επίτηδες είχε μαζί του στην έκρηξη βόμβας στον Πειραιά ένα πιστολι που παρέπεμπε ευθέως στη 17Ν κι όχι κάποιο καθαρό. Χαρακτηριστικό επίσης πως τον παρομοιάζει με τον Ντένις Ντόναλτσον που έιχε στρατολογηθεί από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και βρισκόταν στην κορυφή του ΙΡΑ επί 20 χρόνια.