Ελεγκτές του ΟΣΥ είχαν φτιάξει πλαστό μπλοκ παραβάσεων και έβαζαν τα λεφτά στην τσέπη!

0
0
Ελεγκτές του ΟΣΥ είχαν φτιάξει πλαστό μπλοκ παραβάσεων και έβαζαν τα λεφτά στην τσέπη

Με περίσσιο θράσος, δύο ελεγκτές του ΟΣΥ είχαν εκτυπώσει ένα πλαστό μπλοκπαραβάσεων κι αφού έκοβαν κλήσεις στον κόσμο, έβαζαν όλα τα λεφτά στην τσέπη! Συνελήφθησαν και δύο τυπογράφοι που ήταν… στο κόλπο.

Οι δύο ελεγκτές που έχουν συλληφθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και απιστίας σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια, είχαν ξεκινήσει τη δράση τους από τον Απρίλιο του 2013.

Πως ανακαλύφθηκε η κομπίνα

Στις 20.06.2014 το μεσημέρι, οι δυο ελεγκτές έκοψαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε 25χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο. 

Φωτό - ΕΛΑΣ
Φωτό – ΕΛΑΣ

Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει προηγουμένως στους ελεγκτές.

Φωτό - ΕΛΑΣ
Φωτό – ΕΛΑΣ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στο Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση!

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν, ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία του προαναφερόμενου Οργανισμού.

Ποιά ήταν η δράση τους

Ειδικότερα, από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι, ο 31χρονος και ο 32χρονος, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013 είχαν φτιάξει πλαστά μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων, προκειμένου να «τσεπώνουν» παράνομα τα πρόστιμα. 

Τα μπλοκ τα προμηθεύονταν από έναν 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου στο μισό

Φωτό - ΕΛΑΣ
Φωτό – ΕΛΑΣ

Αναφορικά με την περίπτωση της 25χρονης, προέκυψε ότι ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε την πιθανότητα να έχει προβεί σε καταγγελία για το γεγονός, έκαψε τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του, ενώ έκαψε και την ταυτότητα της 25χρονης, προκειμένου να καταστρέψει τα πειστήρια. 

Φωτό - ΕΛΑΣ
Φωτό – ΕΛΑΣ

Από τα συνολικά στοιχεία της προανάκρισης εκτιμάται ότι το κέρδος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες ζημιώνοντας παράλληλα την Ο.ΣΥ., από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 κυμαίνεται από 50.400 έως 90.720 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο, τη συχνότητα των ελέγχων και τα ανά ημέρα οικονομικά οφέλη.

Τι βρήκε η αστυνομία μετά την έρευνα

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, διπλότυπο πλαστό μπλοκ παραβάσεων, πλαστή σφραγίδα, η οποία χρησίμευε για τη βεβαίωση της καταβολής μειωμένου κατά 50%, επί του αρχικού ποσού προστίμου, κόκκινο μελάνι, τριπλότυπο γνήσιο μπλοκ παραβάσεων, το χρηματικό ποσό των 760 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη είσπραξη προστίμων, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και πολλά άλλα… πειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.