Δεν κράτησαν στο νοσοκομείο 15χρονη και πέθανε μετά από τρεις μέρες

0
3
Δεν κράτησαν στο νοσοκομείο 15χρονη και πέθανε μετά από τρεις μέρες

Γερή αποζημίωση πήρε από το υπουργείο υγείας της Βρετανίας η οικογένεια ενός έφηβου κοριτσιού, το οποίο το 2009 έφυγε από τη ζωή από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, αφού οι γιατροί δεν την κράτησαν στο νοσοκομείο και την έστειλαν σπίτι της για να ξεκουραστεί, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ αδύναμη να περπατήσει, να φάει ή να πιει.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009, όταν η Έιμι Κάρτερ άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα γρίπης, με τους γιατρούς να της χορηγούν παρακεταμόλη και να την συμβουλεύει να ξεκουραστεί στο σπίτι της.

Η κατάσταση όμως του 15χρονου κοριτσιού συνεχώς χειροτέρευε, ενώ άρχισε να εμφανίζει εξάνθημα, πρησμένα μάτια και πυρετό που δεν υποχωρούσε.

Οι γονείς της, την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου άρχισε να κάνει εμετό, ενώ οι γιατροί διέγνωσαν αδενοπάθεια.

Παρά την σοβαρή της όμως κατάσταση, οι γιατροί μετά από δύο μέρες έδωσαν εξιτήριο στο κορίτσι και δεν άλλαξαν γνώμη ακόμα κι όταν εκείνο άρχισε να τους εκλιπαρεί να την κρατήσουν στο νοσοκομείο, λέγοντάς τους ότι πεθαίνει.

Η Έιμι επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι της, όμως το εξάνθημα εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα και οι γονείς της δεν έβλεπαν καμία βελτίωση. Την μετέφεραν λοιπόν την επόμενη μέρα και πάλι στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί την έστειλαν ξανά στο σπίτι της, αφού εξέτασαν μόνο τα επίπεδα του οξυγόνου του οργανισμού της.

Δύο μέρες αργότερα, Παραμονή Χριστουγέννων, το 15χρονο κορίτσι επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου και υπέστη τέσσερις ανακοπές και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Λίγες ώρες αργότερα η Έιμι έφυγε από τη ζωή, στην αγκαλιά των απαρηγόρητων γονιών της και της αδελφής της.

Το 2010, μετά από ένορκη διοικητική εξέταση, ανεξάρτητοι γιατροί κατέληξαν ότι το κορίτσι εμφάνισε έναν θανατηφόρο συνδυασμό ασθενειών που δεν είχαν ξανασυναντήσει σε άλλο ασθενή.

Την Τρίτη λοιπόν, ήρθε η ηθική δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης έφηβης, αφού κατέληξαν σε εξωδικαστική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας και πήραν μια ικανοποιητική αποζημίωση.

Βέβαια το παιδί τους δεν γυρίζει πίσω, όμως οι γονείς της Έιμι δηλώνουν ικανοποιημένοι που τιμωρήθηκαν οι ένοχοι.