Σοκαριστικό: Περίπου 20.000 γυναίκες είναι «σκλάβες» στην Ελλάδα

2
0
Σοκαριστικό Περίπου 20000 γυναίκες είναι σκλάβες στην Ελλάδα

Ιστορίες γυναικών από όλο τον κόσμο που βίωσαν τον πόνο, ενώ τους υποσχέθηκαν δουλειά. Ιστορίες γυναικών που για αλλού ξεκίνησαν και κατέληξαν να εκδίδονται για ένα κομμάτι ψωμί, να δουν υπό καθεστώς… κράτησης από τους σωματέμπορους και να απειλείται ακόμα και η ζωή τους.

Τρεις από αυτές φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα Νέα, σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλες παρόμοιες, αναδεικνύοντας το θέμα του trafficking και της εμπορίας λευκής σαρκός στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περίπου 20.000 γυναίκες είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το ακόμα πιο σκληρό είναι ότι από αυτές τις 20.000, περίπου 1000 είναι κορίτσια μεταξύ 13-16 ετών!

Ο παγκόσμιος… τζίρος από την εμπορία λευκής σαρκός ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε 25,7 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 22 εκατ. ευρώ είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Τα θύματα υφίστανται βία και εκμετάλλευση και έχει πολλές μορφές: σεξουαλική, εργασιακή, ψυχολογική, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις υποχρεωτικής επαιτείας, εμπορίας οργάνων και βρεφών.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία «Stop trafficking» που άρχισαν στα μέσα Μαΐου το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ), με μία σειρά από δράσεις, όπως η λειτουργία σημείων ενημέρωσης σε τριτοβάθμια ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων για το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων που αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα, μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.

newest oldest most voted
Notify of
γιατι σβηστηκαν;
Guest
γιατι σβηστηκαν;

αν δεν κλεισουν οι οικοι ανοχης δεν θα γινει ένα πρωτο βημα..

νευρακια  τσαταλακια
Guest
νευρακια τσαταλακια

στα δημοφιλεστερα χωρις κανενα σχολιο ολα σβηστηκαν