Περίπου 100 εκατ. ευρώ αφήνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα από φιλοδωρήματα

2
3
Περίπου 100 εκατ ευρώ αφήνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα από φιλοδωρήματα

Το στοίχημα του τουρισμού φαίνεται να το κερδίζει φέτος η Ελλάδα. Σε σχέση με πέρυσι, που ήταν μια πολύ καλή χρονιά, οι μετρήσεις δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά προσοδοφόρο από άποψη εισροής τουριστών, άρα και χρημάτων.

Μια… κρυμμένη πτυχή των χρημάτων που αφήνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά εξόχως σημαντική, είναι τα κλασικά φιλοδωρήματα. Πόσα χρήματα, δηλαδή, δίνουν οι τουρίστες για φιλοδώρημα, ποιοι είναι οι γαλαντόμοι, αλλά και ποιοι είναι οι «σφιχτοχέρηδες»;

Μια έρευνα του Tripadvisor, δείχνει πως μόνο αμελητέα δεν είναι τα ποσά που μένουν στη χώρα μας ως φιλοδωρήματα. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως περίπου 100 εκατ. ευρώ μένουν σε… ελληνικές τσέπες ως ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσέφεραν σε ξένους τουρίστες.

Η έρευνα είχε ως δείγμα 25.000 τουρίστες, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα και πόσα χρήματα άφησαν πίσω τους, σε αυτούς που τους εξυπηρέτησαν. Πάνω από 50% είπαν πως αφήνουν φιλοδώρημα, ενώ το ποσό ανέρχεται σε 10 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι πιο γενναιόδωροι πελάτες είναι Αμερικανοί, Γερμανοί και Βραζιλιάνοι, με ποσοστά 60%, 49% και 33% αντίστοιχα, όσον αφορά το φιλοδώρημα. Ακολουθούν οι Ισπανοί με 30%, οι Ρώσοι, οι Βρετανοί με 28% και 26% αντίστοιχα.

newest oldest most voted
Notify of
..
Guest
..

υπερβολες και βλακειες

33
Guest
33

ΑΛΗΘΕΙΑ????ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ???? ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΠΟΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΦΕΣ…ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ???Ο ΚΑΘΕ Ε@@@ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ…ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ…ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ