Αιματοχυσία στην Νιγηρία: Παγιδευμένο φορτηγάκι οδήγησε στο θάνατο 15 ανθρώπους

0
3
Αιματοχυσία στην Νιγηρία Παγιδευμένο φορτηγάκι οδήγησε στο θάνατο 15 ανθρώπους

Τραγικό θάνατο βρήκαν 15 άνθρωποι σε πολυσύχναστη αγορά στο Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας όταν εξερράγη παδιδευμένο φορτηγάκι σε ώρα αιχμής.

Η έκρηξη έγινε σε ώρα αιχμής στην υπαίθρια αγορά στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας και κατέστρεψε δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα.

Το δυσάρεστο όμως είναι ότι οι νεκροί θα είναι περισσότερο, καθώς ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης, αλλά η οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη χώρα, έχει αναλάβει την ευθύνη για παλαιότερες βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες στο Μαϊντουγκούρι και σε ολόκληρη τη βόρεια Νιγηρία.

Η εντατική στρατιωτική επιχείρηση κατά της οργάνωσης προς το παρόν έχει αποτύχει να αποδυναμώσει τους αντάρτες, οι οποίοι επιδιώκουν την ίδρυση ισλαμικού κράτους στην κυρίως μουσουλμανική βόρεια Νιγηρία και από τη δράση των οποίων έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις τους το 2009.
 
Λίγο πριν από την επίθεση, ο στρατός συνέλαβε έναν επιχειρηματία ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι ηγείται μία υπηρεσίας πληροφοριών της Μπόκο Χαράμ, η οποία συνέβαλε στον σχεδιασμό της απαγωγής των τουλάχιστον 200 μαθητριών στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο συλληφθείς έχει βοηθήσει την ισλαμιστική οργάνωση στον σχεδιασμό πολλών επιθέσεων, περιλαμβανομένης της δολοφονίας του εμίρη της Γκουόζα, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Δύο γυναίκες συνελήφθησαν επίσης στο πλαίσιο της έρευνας.