Απεργία ΔΕΗ: Φόβοι για μπλακ άουτ- Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες

0
2
Απεργία ΔΕΗ Φόβοι για μπλακ άουτ Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες

Εικόνες μιας άλλης εποχής θύμιζαν χθες αρκετές περιοχές της χώρας που βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Η απεργία της ΓΕΝΟΠ, ανάγκασε την ΔΕΗ να κατεβάσει εκ περιτροπής τους διακόπτες για μια ώρα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα.

Οι διακοπές ρεύματος δεν ήταν τόσες, όσες περίμενε αρχικά  ο διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς η ζήτηση  ήταν περιορισμένη.

Η  πυροσβεστική  πραγματοποίησε 17 απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ωστόσο ο κίνδυνος για μπλακ άουτ είναι ορατός. Εκτός λειτουργίας εξακολουθούν να παραμένουν 13 μονάδες. Την Παρασκευή, οι απεργοί στο εργοστάσιο του Λαυρίου, προειδοποίησαν  πως δεν θα διστάσουν να θέσουν εκτός και την δεύτερη μονάδα.

Οι συνδικαλιστές, σε μια ακραία επίδειξη ισχύος, δεν επέτρεψαν την είσοδο στο λιμάνι του Λαυρίου, ενός πλοίου που μετέφερε μαζούτ, και το οποίο θα τροφοδοτούσε τους υποσταθμούς της ΔΕΗ στη νησιωτική Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους άρα και η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών. Τώρα με τον αποκλεισμό του πλοίου στα ανοιχτά του Λαυρίου, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος τις επόμενες μέρες, να βυθιστούν τα νησιά στο σκοτάδι.

Στη Σαντορίνη, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, έχουν εφοδιαστεί με γεννήτριες, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες, σε ενδεχόμενη διακοπή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής συζητήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η προσφυγή της διοίκησης της επιχείρησης κατά των συνδικαλιστών.

Προκειμένου να μην ενταθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας, ειδικά  την καλοκαιρινή περίοδο, η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο της επίταξης, εφόσον οι συνδικαλιστές εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.