Παρίστανε τη δικηγόρο για 10 χρόνια και έβγαλε 52.000 ευρώ

0
1
Παρίστανε τη δικηγόρο για 10 χρόνια και έβγαλε 52000 ευρώ

Δουλειές με φούντες έκανε μια 52χρονη από τον Πειραιά, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια παρίστανε τη δικηγόρο και είχε καταφέρει να εξαπατήσει αρκετούς ανθρώπους, αποσπώντας τους συνολικά 52.000 ευρώ.

Η 52χρονη είχε στήσει κανονικό δικηγορικό γραφείο και στο στόχαστρό της έμπαιναν κυρίως γυναίκες διαζευγμένες ή σε διάσταση. Αποσπούσε λοιπόν από τα θύματά της διάφορα χρηματικά ποσά, δήθεν για την παροχή νομικών συμβουλών και έκανε χρυσές δουλειές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 12 άτομα είχαν εξαπατηθεί από την δικηγόρο «μαϊμού» που είχε οργανώσει στην εντέλεια την κομπίνα της.

Για να φανεί πιο αξιόπιστη στα θύματά της πήγαινε μαζί τους σε διάφορες υπηρεσίες και με την χρήση πλαστής σφραγίδας του πρωτοδικείου Πειραιά κατάρτιζε και υπέγραφε πλαστά έγγραφα.

Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επαγγελματικές κάρτες στις οποίες αναγράφονταν τα στοιχεία της και η ιδιότητα της δικηγόρου, μια πλαστή σφραγίδα του

Πρωτοδικείου Πειραιά, υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, ιδιωτικά συμφωνητικά, διάφορα έγγραφα, τρία κινητά τηλέφωνα και 2.780 ευρώ.

Η 52χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.