Παράταση για τις δηλώσεις χωρίς πρόστιμα και στην πληρωμή του φόρου ακινήτων

0
0
Παράταση για τις δηλώσεις χωρίς πρόστιμα και στην πληρωμή του φόρου ακινήτων

Από παράταση σε παράταση θα το πάει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη θύελλα των αντιδράσεων. Το καλό νέο για τους φορολογούμενους μάλλον θα έρθει από Δευτέρα και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Τη Δευτέρα αναμένεται με τροπολογία στη Βουλή να δοθεί παράταση για δύο ή τρεις ημέρες σε ό,τι αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Θα δοθεί με άλλα λόγια η δυνατότητα κατάθεση των δηλώσεων χωρίς να υποβληθούν πρόστιμα και να χάσουν τις όποιες φοροαπαλλαγές τους οι φορολογούμενοι.

Λογιστές-φοροτεχνικοί από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν έντονα με το κλείσιμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και όπως εκτιμούν περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν.

Επίσης η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναμένεται να μεταθέσει κατά ένα μήνα την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου η οποία θα πρέπει κανονικά να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Έτσι η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του φόρου θα καταβληθεί στο τέλος Αυγούστου αντί για το τέλος του μήνα ενώ η τελευταία δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015.