Ουκρανία: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ για την ζώνη ασφαλείας γύρω από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους

0
0
Ουκρανία ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ για την ζώνη ασφαλείας γύρω από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους

Τα μέλη της «ομάδας επαφής» στην οποία μετέχουν η  Ουκρανία, η Ρωσία και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατέληξαν σε συμφωνία με τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από τον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι συνομιλίες με τους αποσχιστές κατέληξαν στη συμφωνία για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 20 χιλιομέτρων «ώστε η Ουκρανία να εκπληρώσει τον κύριο στόχο, την αναγνώριση των πτωμάτων και την παράδοσή τους στις οικογένειες», δήλωσε ο Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο στο πρώτο δίκτυο της ουκρανικής τηλεόρασης, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι διεθνείς ερευνητές και παρατηρητές αφίχθησαν σταδιακά το Σάββατο στο Κίεβο, με την ελπίδα να μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου.

Η Ολλανδία, η οποία έχασε 192 πολίτες της στο αεροσκάφος από τους 298 που επέβαιναν – όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί – έστειλε κλιμάκιο της ολλανδικής υπηρεσίας ασφαλείας που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς.