Θανάσης Βισκαδουράκης: «Έτρωγα επί 3 χρόνια μόνο μακαρόνια»

0
0
Θανάσης Βισκαδουράκης Έτρωγα επί 3 χρόνια μόνο μακαρόνια

Ο γνωστός ηθοποιός της ελληνικής τηλεόρασης, Θανάσης Βισκαδουράκης, που φημίζεται για το ιδιαίτερο χιούμορ που έχει τόσο στις σειρές που πρωταγωνιστεί όσο και στην πραγματική του ζωή, μίλησε για τις στιγμές που έζησε στην παιδική του ηλικία και πως ήταν η ζωή του μεγαλώνοντας με… καλόγριες!

«Πολύ δύσκολο παρελθόν το οποίο, όμως, έφερε ευτυχία στο παρόν. Δεν πίστευα ότι θα αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο. Πάντα κοιτούσα μπροστά, χαμογελούσα και έλεγα «θα ‘ρθει μια καλύτερη μέρα». Δεν με ενοχλούσε που για τρία χρόνια έτρωγα σκέτα μακαρόνια. Δεν έπαθα τίποτα. Δεν πρέπει να γίνουμε κομπλεξικοί, ούτε να μισούμε τις καταστάσεις που ζούμε. Αυτό που φοβήθηκα ήταν μη χαλάσω, μην πάρω τον κακό δρόμο. Είχα μότο στη ζωή μου να είμαι καλό παιδί. Έλεγα «δεν θα κλέβεις, δεν θα ρουφιανεύεις, δεν θα κάνεις σκανδαλιές», δήλωσε στο περιοδικό You για τα χρόνια που σε κάποιους θα φαινόντουσαν παράξενα αλλά εκείνος νιώθει πως αυτά του δώσανε τα μαθήματα ζωής που χρειάζεται ένας άνθρωπος.

Τι αρχές πήρε όμως από τις καλόγριες στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσε για 13 χρόνια; «Επειδή έχω κάνει παλαιότερες δηλώσεις θα νομίζει ο κόσμος ότι ήταν… μέγαιρες! Αυτές οι γυναίκες μού δίδαξαν ό,τι ήξεραν. Κλήθηκαν α εκπαιδεύσουν 16 ατίθασα παιδιά από κατεστραμμένες οικογένειες τη δεκαετία του ’70, που δεν υπήρχαν κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι. Χαίρομαι που γεννήθηκα και μεγάλωσα αλήτικα, μέσα στα πεζοδρόμια, στα ναρκωτικά, στις πουτάνες! Είχε πει ο Παύλος Διδηρόπουλος ότι «όποιος έχει ζήσει το πεζοδρόμιο ξέρει τι πάει να πει μοναξιά, ανασφάλεια, παρανομία, αλητεία, μαστούρα». Δούλευα σε μπαρ και πολλοί από τους πελάτες μου κατέληγαν στη φυλακή. Έκανε όλη η παρέα μου ναρκωτικά εκτός από μένα. Έχω υπάρξει σε παρέα που έκλεβε και εγώ δεν έκλεψα ποτέ, έφυγα. Υπάρχει ο καλός ο δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός διαψεύδοντας το ρητό «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».

Τέλος, έφαγε καθόλου ξύλο ο Θανάσης Βισκαδουράκης επειδή ήταν άτακτος μικρός; «Πολύ! Τι έπαθα; Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο! Έχω φάει ξύλο με σκούπα, με ζώνη καλογερική, έχω καθίσει γονατιστός με το κεφάλι μου κάτω από τον νιπτήρα. Βγήκα καλό παιδί; Άρα δεν ισχύει αυτό που λένε οι επιστήμονες! Άρα ποιον να πιστέψω εγώ, αυτούς ή τον… Θανάση που είναι ζωντανό παράδειγμα;».