Tο κείμενο της Ελεονώρας Μελέτη που προκαλεί ερωτήματα

8
0
Ελεονώρα Μελέτη Αν δεν μπορώ να αλλάξω τα πράγματα μπορώ να προσαρμοστώ

“Αν δεν μπορώ να αλλάξω τα πράγματα, μπορώ να προσαρμοστώ, είτε εξελιχθεί όπως θέλω είτε όχι”

Τα παρακάτω λόγια της παρουσιάστριας που ανέβασε στο προσωπικό της blog, σίγουρα αφήνουν ερωτηματικά για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. 

Δείτε τι έγραψε:

Πόσο και πώς σε συμφέρει να αντιδράς και να αισθάνεσαι

Περίεργο ον ο άνθρωπος. Πολύ περίεργο. Έχει μία ψυχοσύνθεση πολύπλοκη, συνεχώς εξελισσόμενη που δρα με τέτοιο τρόπο που ούτε καν καταλαβαίνουμε την ύπαρξη και τη δράση της, ωστόσο αποτελεί δομή γι αυτό που κοινώς αποκαλούμε «χαρακτήρα».

Για μένα ο άνθρωπος αλλάζει, αρκεί να έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει. Τι συναισθήματα τον κατακλύζουν, για ποιο λόγο, και πως θα έπρεπε να αντιδράσει κ να τα διαχειριστεί.

Κάποτε τα έπαιρνα όλα βαρέως. Προσωπικά και βαρέως. Μέχρι που συνειδητοποίησα πως δεν γίνεται μία ζωή να προσωποποιώ τις καταστάσεις και να τις τοποθετώ τόσο βαθιά μέσα μου.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μία λίστα με κάποια κριτήρια που θα με οδηγούσαν να κατατάξω τα γεγονότα σε κατηγορίες σημαντικότητας ώστε να δίνω την ευκαιρία στον εαυτό μου να αντιδράσει και να αισθανθεί όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος μου.

Όταν λοιπόν, μάθω, ακούσω, μου συμβεί κάτι, γίνει κάτι απρόοπτο, ξεκινώ μία διαδικασία ολιγόλεπτη μεν, αλλά εξαιρετικά σημαντική. Αναρωτιέμαι. Αναρωτιέμαι για τα εξής:

Τα παρακάτω λόγια της παρουσιάστριας , που ανέβασε στο προσωπικό της blog. Σίγουρα αφήνουν ερωτηματικά για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. Δείτε τι έγραψε η παρουσιάστρια:

-Πόσο σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει για την εξέλιξη των αναγκών και των επιθυμιών μου.

-Είναι καλό ή κακό για μένα; -Πόσο φταίω εγώ για ό,τι έχει γίνει;

-Πόσο ευθύνεται κάποιος άλλος για ό,τι έχει γίνει;

-Μπορώ να φέρω την κατάσταση στα μέτρα μου με κάποιον τρόπο;

-Αν δεν μπορώ να αλλάξω τα πράγματα, μπορώ να προσαρμοστώ, είτε εξελιχθεί όπως θέλω είτε όχι;

-Ποιό το προσωπικό μου όφελος, στο να αντιδράσω, ούτως ή άλλως;

Και μετά έρχεται η αντίδραση.

Εδώ και πολύ καιρό, φίλοι και γνωστοί με αποκαλούν « αναίσθητη», «αδιάφορη», «στον κόσμο μου», «ψύχραιμη» έως και « ψυχρή» επειδή διατηρώ μία για εκείνους «ουδέτερη» στάση σε κάποια ζητήματα.

Ε , δεν είναι έτσι. Απλά προσπαθώ να δώσω σε γεγονότα και πρόσωπα τη θέση που τους αξίζει στην δική μου πραγματικότητα. Και νομίζω το πετυχαίνω σε έναν τέτοιο βαθμό που με κάνει να πιστεύω πως αν το μοιραζόμουν και με άλλους, θα βοηθούσε και εκείνους.

newest oldest most voted
Notify of
ηλιας
Guest
ηλιας

μωρη @@@φτυλω αρχισες να τα γυρνας εσυ ειπες αν δεν σε εκφραζει θα πας σπιτι σου τραβα λοιπον να ηρεμησεις μας τα εχεις πρη@@@ι ο λατσιος σε εγραψε απεγνωσμενη σε βλεπω στο τηλεαστυ και θα λες ότι αυτό ηθελες καμενη γεροντοκορη ουστ

.
Guest
.

ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ

αμάν πια
Guest
αμάν πια

Σπίτι σου και γρήγορα, μας τρέλανες με τις αμπελοφιλοσοφίες σου.

πατος
Guest
πατος

Δεν εχει καποια σοβαρη ασχολια και πηΞαμε στις φιλοσοφιες της

Συνήθης κατάληξη
Guest
Συνήθης κατάληξη

Ξ-εχνάει, ψά-Ξ-ει

Συνήθης κατάληξη
Guest
Συνήθης κατάληξη

καλά τα λέει μέσα στο συμφεροντολογικό της σύμπαν θα πρέπει να έχει δώσει μια περιουσία στην ψυχανάλυση για να μπορεί να μην αυτοπυροβοληθεί αυτή η κοπέλα. Ωστόσο συχνά @@@χνάει πώς είναι η φύση του άντρα δίπλα της και γι αυτό δεν τα πάει καλά με τις σχέσεις. Οταν θα σουρώσει και θα γίνει γριέντζω θα ψά@@@ι να βρει κανένα ψευτο-αποκούμπι ή θα κάνει κανένα παιδί. Την τηλεόραση την έχει σαν εξτρίμ σπορτ για να ανεβάζει την αδρεναλίνη της και να μην πέσει στην κατάθλιψη.

κλειω 1
Guest
κλειω 1

Τελικα,αυτη θα παει στο “Ε” οπως μαθαινουμε;

κοράκι
Guest
κοράκι

βαρετή, ποιόν νοιάζουν οι ατέλειωτοι συλλογισμοί της;