Όπου φύγει-φύγει οι αδειούχοι: Εγκαταλείπουν το κλείνον άστυ με…αεροπλάνα και βαπόρια

0
2
Όπου φύγειφύγει οι αδειούχοι Εγκαταλείπουν το κλείνον άστυ μεαεροπλάνα και βαπόρια

Όπου φύγει –φύγει από το κλείνον άστυ με ό,τι μέσο βρουν οι αδειούχοι του Αυγούστου οι οποίοι όπως φαίνεται ξεκίνησαν τις διακοπές τους. 

Στις εθνικές οδούς η κίνηση ιδιαίτερα τα τριήμερα (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) αυξάνεται σημαντικάενώ ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τα άλλα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με στελέχη των ΚΤΕΛ η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 15% προς όλες τις διαδρομές, ενώ παρόμοια εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», που η κίνηση έχει «απογειωθεί» σε σχέση με πέρυσι από τις αρχές του χρόνου. Ειδικότερα παρατηρείται αύξηση της τάξης του 18% ενώ τον Ιούλιο έφτασε το 22% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2013. 

Την ίδια ώρα αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται και στο λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου προγραμματίστηκαν 79 δρομολόγια από Πειραιά, 36 από Ραφήνα και 18 από Λαύριο. Εκτιμάται ότι επρόκειτο να αναχωρήσουν από Πειραιά 90.000 επιβάτες για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 25.000 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 47 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 45 «ιπτάμενων δελφινιών».

Η πληρότητα των πλοίων κυρίως για Κυκλάδες, αγγίζει το 100%, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν τα πλοία και για τους άλλους προορισμούς.

Όσα για τα τρένα του ΟΣΕ; Η επιβατίκή κίνηση παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 10%, ενώ οι αμαξοστοιχίες τον Ιούλιο αναχωρούν με πληρότητα 100% στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη κυρίως ημέρες όπως Παρασκευή και Κυριακή, όπως και πέρυσι.