ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ στο ΥΠΕΞ: Συναγερμός για το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα από την Ε.Ε

0
3
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ στο ΥΠΕΞ Συναγερμός για το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα από την ΕΕ

Η απόφαση της Ρωσίας να επιβάλει μπλόκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες που της επέβαλαν κυρώσεις και οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας θα συζητηθούν αναλυτικά σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές και θα αναζητηθούν τρόποι στήριξης των κλάδων που θα πληγούν περισσότερο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ρωσικές τελωνειακές αρχές η Ελλάδα κατατάσσεται ως ο 17ος προμηθευτής της Ρωσίας.

ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Διακόψτε τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας γιατί μας μπλέκουν σε εμπορικό πόλεμο

Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία η απόφαση της Μόσχας, ενώ με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «καταστροφική» τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι Έλληνες αγρότες που στηρίζουν το εισόδημά τους στις εξαγωγές προς τη Ρωσία οδηγούνται στην ολική καταστροφή» προειδοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να διακόψει άμεσα τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι κυρώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν υποβοηθούν στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, αλλά όπως διαφαίνεται την οξύνουν σε έναν ανοιχτό εμπορικό και οικονομικό πόλεμο, του οποίου, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μέρος.