Αμφίπολη: Βρέθηκαν τα φτερά, οι Σφίγγες θα αποκατασταθούν

0
5
Αμφίπολη Βρέθηκαν τα φτερά οι Σφίγγες θα αποκατασταθούν

Μέρα με την μέρα οι αρχαιολόγοι κάνουν σημαντικά βήματα προς το εσωτερικού του αρχαίου τάφου και πιθανότατα θα χρειαστούν  δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, καθώς, στην αρχαιολογία μετρούν μόνο τα γεγονότα και όχι οι εικασίες, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega.

(Η δεξιά Σφίγγα στην είσοδο του τάφου)

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παγκόσμιο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την πορεία των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

(Η αριστερή Σφίγγα του τάφου)

«Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει».


Τέλος, ο κ. Τασούλας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των Σφιγγών και σημείωσε ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους.


(Τα φτερά της Σφίγγας)