Aναβρασμός στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού: Οι φυλακισμένοι Χρυσαυγίτες θέλουν ολόκληρο όροφο

1
1
Aναβρασμός στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού Οι φυλακισμένοι Χρυσαυγίτες θέλουν ολόκληρο όροφο

Οι γυναίκες κρατούμενες στη Β´ πτέρυγα των γυναικείων φυλακών αντιδρούν στην εντολή να μεταφερθούν, το ερχόμενο Σάββατο, στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας ώστε οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να νιώθουν πιο άνετα.

«Θέλουν να μας στοιβάξουν τη μια πάνω στην άλλη , για να μην ενοχλήσουν τους έξι της Χρυσής Αυγής που μοιράζονται έναν ολόκληρο όροφο», καταγγέλουν οι κρατούμενες που συζητούν ως πρώτη μορφή διαμαρτυρίας να προχωρήσουν σε στάσεις ακόμα και σε αποχές από το συσσίτιο.

«Μας εκθέτουν στα υβριστικά και σεξιστικά σχόλια τους καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει ρατσιστική και χυδαία», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι κρατούμενες.

Αυτή τη στιγμή στον πρώτο από τους δύο ορόφους της εν λόγω πτέρυγας μαζί με τους έξι της Χρυσής Αυγής κρατείται ακόμα και ο Αντώνης Κάντας που είναι προφυλακισμένος για τις μίζες των εκατομμυρίων από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών αναφέρει σε έγγραφη καταγγελία της ότι :

Η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για εμάς τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο για να μην χάσουν τα προνόμια τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε 2 ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες κρατούμενες την μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο θα μείνουν οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές.
Το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο περνώντας μέσα από τα μαγειρεία κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Επίσης επειδή υπάρχει οπτική επαφή με τους νεοναζί θα είμαστε εκτεθειμένες στα υβριστικά και σεξιστικά σχόλια τους καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει ρατσιστική και χυδαία.

«Ενδεικτικά αναφέρουμε -επισημαίνουν οι γυναίκες κρατούμενες- ότι οι νεοναζί απαίτησαν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο ελληνίδες κρατούμενες κι όχι μετανάστριες προφανώς θεωρώντας τις κατώτερα όντα. Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά, για τις ανάπηρες συγκρατούμενες μας οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δε θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται. Παράλληλα για να μειώσουν τον αριθμό μας ώστε να καταφέρουν να μας στριμώξουν στον όροφο, πραγματοποιούν δεκάδες μεταγωγές στις φυλακές της Θήβας που ήδη έχει σχεδόν διπλάσιο πληθυσμό απ’ τις προδιαγραφές τους, με τις κρατούμενες να κρατούνται σε άθλιες συνθήκες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση τους :

“Αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να παραβιάζουν τα δικαιώματα μας το ένα μετά το άλλο, είναι βαθιά γελασμένο. Δεν πρόκειται να μείνουμε παθητικοί θεατές στην αδικία, ούτε να αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις του υπουργείου και των χρυσαυγιτων. Αυτή η ανακοίνωση είναι η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στη φασιστική λογική του διαχωρισμού των κρατουμένων σε α’ και β’ κατηγορίας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους ,γιατί εμείς δεν πρόκειται να παραδώσουμε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα μας αμαχητί… Καλούμε τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνο Σκανδάμη να επισκεφτούν τις φυλακές και να δώσουν λύση στο δίκαιο αίτημα μας για την ακύρωση αυτής της άδικης μεταφοράς των γυναικών κρατουμένων σε συνθήκες που μας προσβάλουν τόσο ως γυναίκες όσο και ως κρατούμενες”.

newest oldest most voted
Notify of
χοχοχο
Guest
χοχοχο

στις γυναικειες τα βαλανε τα παλουκαρια???