Καινούργιου για Ηλιάκη: »

0
5
Καινούργιου για Ηλιάκη Εύχομαι να κάνει επιλογές που θα τη δικαιώσουν

Η παρουσιάστρια του «Καλοκαίρι παντού» μίλησε στο «Down Town» Κύπρου για όλες τις νέες εξελίξεις στη ζωή της, ενώ παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως οι σχέσεις της με την Μαρία Ηλιάκη δεν είναι πλέον καλές. Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη της Κατερίνας στο περιοδικό.

 

Το «Καλοκαίρι παντού», που προβάλλεται καθημερινά από τον Alpha, ήταν ένα όνειρο ζωής για σένα; Κάτι που προσδοκούσες πάντα;
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Δεν ήταν «στόχος». Συνέβη. Σίγουρα, ως άνθρωπος, αλλά και ως επαγγελματίας, έχω όνειρα και οράματα για το μέλλον μου, όμως τα κρατάω για μένα. Δεν μου αρέσει να τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Ωστόσο, τα σχέδιά μου και οι βλέψεις μου, βλέπω να πραγματοποιούνται, οι κόποι μου, τόσα χρόνια στον χώρο, να πιάνουν τόπο και αυτό μου δίνει τεράστια ικανοποίηση. Το «Καλοκαίρι παντού» είναι ένα πολύ καλό επαγγελματικό βήμα και πολύ καλό σχολείο για την εξέλιξή μου στην τηλεόραση, αλλά και τη γενικότερη πορεία μου.

Ένιωθες έτοιμη να αναλάβεις εξολοκλήρου μία εκπομπή;
Όχι, δεν νομίζω ότι είναι κανείς ποτέ έτοιμος για κάτι τέτοιο. Επειδή το κανάλι μού έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη, νιώθω ευθύνη και ασφάλεια. Όπως και λόγω του Παύλου Σταματόπουλου, με τον οποίο παρουσιάζουμε μαζί την εκπομπή, ο οποίος έχει μεγάλη τηλεοπτική πείρα. Επομένως και έτοιμη να μην ήμουν γι’ αυτό το βήμα, αισθάνομαι πως κάθε μέρα γίνομαι όλο και καλύτερη.

Πιστεύεις πως, ό,τι έχεις καταφέρει τηλεοπτικά, το οφείλεις στον Νίκο Μουτσινά;
Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που με ώθησε και με υποστήριξε πραγματικά στο να προχωρήσω και να εξελιχθώ. Τον αγαπάω πολύ και τον ευγνωμονώ. Κι αυτό θα το λέω πάντα. Από εκεί και πέρα όμως, δουλεύω 13 χρόνια στην τηλεόραση, εργάζομαι από πολύ μικρή, δεν έζησα φοιτητικά χρόνια – και ίσως να στερήθηκα την ανεμελιά εκείνων των χρόνων. Είχα στόχους από μικρή και ήθελα να φτάσω ψηλά, αλλά σε καμία περίπτωση πατώντας επί πτωμάτων. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, πάλεψα, δυσκολεύτηκα και νιώθω ότι οι κόποι και η δουλειά μου εκτιμώνται. Με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι στην πορεία μου – σίγουρα ο Νίκος Μουτσινάς, όπως και τώρα η Ζήνα Κουτσελίνη στην οποία έχω τυφλή εμπιστοσύνη.

Θα προτιμούσες να συνεχιζόταν το «Δέστε τους» διατηρώντας τη θέση που είχες εκεί και να ήσασταν όλοι μαζί ή προσδοκούσες να έρθουν τα πράγματα όπως ήρθαν, αναλαμβάνοντας μία δική σου εκπομπή;
Για να γίνουν όλα όπως έγιναν, σίγουρα ήταν για καλό. Αυτής της άποψης είμαι. Ίσως ο Μουτσινάς να είχε δίκιο που έλεγε ότι το «Δέστε τους» είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Τελείωσε αυτό και το αφήνω πίσω μου με πολύ γλυκές αναμνήσεις και καμία πικρία. Τώρα προχωράω μπροστά, ώστε να κάνω άλλα πράγματα, και ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του.

Κλείνεις εύκολα τους κύκλους στη ζωή σου;
Επειδή είμαι πολύ συναισθηματική, δεν κλείνω εύκολα κύκλους, αλλά στην προκειμένη δεν στεναχωρήθηκα με το τέλος της εκπομπής γιατί δεν έγινε κάτι κακό. Δεν χάθηκε κανείς με κανέναν, ούτε χειρουργούμε στο «Ωνάσειο»! Κάνουμε απλά τηλεόραση. Έτσι είναι αυτά στον χώρο μας. Τώρα πάμε για άλλα και ο καθένας παίρνει το δρόμο του.

Ξέρω ότι σου είναι κάπως άβολο, αλλά δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω γι’ αυτό που γράφεται έντονα τον τελευταίο καιρό: γιατί χάλασαν οι σχέσεις σου με τη Μαρία Ηλιάκη; Τι συνέβη;
Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό το θέμα. Το μόνο που έχω να πω, ως Κατερίνα, είναι ότι η Μαρία ήταν μία συνεργάτιδά μου για πέντε χρόνια, συνεργαστήκαμε πολύ όμορφα, είναι μία κοπέλα που εκτιμώ πολύ και θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερο τηλεοπτικό ταλέντο. Εύχομαι να είναι καλά η Μαρία και να κάνει επιλογές που θα τη δικαιώσουν. Μακάρι να κάνει αυτό που αγαπάει, γιατί κι εκείνη ήθελε να κάνει διαφορετικά πράγματα. Μακάρι να το πετύχει.

Στενοχωριέσαι όταν χάνεις ανθρώπους από τη ζωή σου;
Με τους ανθρώπους που έχω δουλέψει μαζί τους και αγαπιόμαστε, συνεχίζω να έχω καλές σχέσεις και να μη χανόμαστε. Άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος που δεν δημιουργώ ίντριγκες, κόντρες και έριδες στον χώρο. Ποτέ δεν το έκανα και πάντα ήμουν συνεργάσιμη και με όλους. Ποτέ δεν έκανα σταριλίκια και ντιβισμούς. Αλίμονο πια! Όλοι οι συνεργάτες μου, νυν και πρώην, από την αρχή σχεδόν της συνεργασίας μας, δείχνουν να με εκτιμούν.

Μήπως βιάζεσαι να επενδύσεις συναισθηματικά, εκφράζοντας ανοιχτά, από την αρχή, όσα αισθάνεσαι για κάποιους ανθρώπους; 
Κοίτα, όταν νιώθω κάτι για έναν άνθρωπο το νιώθω βαθιά, έντονα και το εκφράζω. Ποτέ δεν είχα κόλλημα να πω όσα μου βγαίνουν. Και όταν μιλάω σε μία συνέντευξη, φροντίζω να καταθέτω την αλήθεια μου και σε όποιον αρέσει. Νομίζω ότι, τόσα χρόνια, είμαι αρκετά συνεπής σε όσα έχω πει και είμαι αληθινή. Δεν λέω κάτι για τους τύπους, δεν κάνω δημόσιες σχέσεις, ούτε λέω κάτι για να το πω. Για να ένιωθα κάποια συναισθήματα για κάποιους ανθρώπους, σημαίνει ότι τα αισθανόμουν πραγματικά και, όσα είπα, ήταν ειλικρινή.

Δυσκολεύεις τον εαυτό σου, όταν υπερισχύει η ευαισθησία σου;
Γενικά, είμαι συναισθηματική και ευαίσθητη, αλλά στη δουλειά μας πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Και, όσο μεγαλώνω, ένα καλό που καταφέρνω είναι να γίνομαι πιο σκληρή και πιο ανθεκτική στις αντίξοες συνθήκες. Να μη βάζω τα κλάματα, για παράδειγμα, με το παραμικρό. Γιατί στην αρχή έκλαιγα συνέχεια, ενώ τώρα πια καταφέρνω να διαχειρίζομαι τη στεναχώρια μου.

Γίνεσαι περισσότερο ευάλωτη στα προσωπικά ή στα επαγγελματικά σου;
Ε, όταν είσαι ευάλωτος, είσαι παντού. Κι εγώ είμαι αρκετά ευάλωτος άνθρωπος, γιατί δένομαι με τους ανθρώπους, το εργασιακό μου περιβάλλον, το φιλικό μου περιβάλλον, τις σχέσεις μου, με όλα. Ζω τη ζωή μου και δημιουργώ συναισθήματα με τους γύρω μου.

Για να είσαι καλά γενικότερα στη ζωή σου, πρέπει να είσαι αντίστοιχα καλά καταρχήν στα προσωπικά σου ή αυτό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σένα;
Όταν είσαι καλά στα επαγγελματικά, θες να είσαι και στα προσωπικά αλλά και το αντίθετο. Είναι σαν μία ανάγκη που πρέπει να καλύψεις. Έτσι ολοκληρώνεται η χημεία, αλλιώς κάτι λείπει.

Εσύ πάντως, δείχνεις να τα έχεις όλα…
Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι θέλω και κάτι ακόμα. Δοξάζω τον Θεό που έχω την υγεία μου, τη δουλειά μου, την οικογένειά μου, τον σύντροφό μου.

Τι είναι αυτό που εισπράττεις από τον Βασίλη (σ.σ. ο σύντροφός της εδώ και ενάμιση χρόνο, Βασίλης Σταθοκωστόπουλος), σε σχέση με τις προηγούμενες σχέσεις σου;
Είμαι πολύ ευτυχισμένη και, παράλληλα, ευγνώμων γι’ αυτή τη σχέση. Ο Βασίλης μου δίνει ασφάλεια, σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα, μέσα σε μία απαιτητική καθημερινότητα. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να κάνω συγκρίσεις και να σου πω τι μου έλειπε κάποτε και τι βρήκα τώρα. Σημασία έχει αυτό που ζω. Κι αυτό που ζω είναι υπέροχο. Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένη.

Επειδή έχεις παραδεχτεί ότι έχεις περάσει πολλές δύσκολες στιγμές στην προσωπική σου ζωή, θεωρείς ότι, αν δεν τις ζούσες, δεν θα ήσουν σε θέση να εκτιμήσεις τη σημερινή σου κατάσταση σε αυτόν τον τομέα;
Οπωσδήποτε! Ναι, έχω περάσει διάφορα, είμαι drama queen στον έρωτα και όλες οι εμπειρίες με βοήθησαν να πάω παρακάτω. Ακούω τους άλλους και, από τα λάθη μου, προσπαθώ να βελτιώνομαι. Να μη μένω στάσιμη.

Πόσο διαφορετική σύντροφος είσαι σε σχέση με το παρελθόν;
Νομίζω ότι είμαι πιο ώριμη πια, πιο ήρεμη. Σέβομαι τον σύντροφό μου, τον περιποιούμαι, τον φροντίζω. Του δείχνω την αγάπη μου με όλους τους τρόπους. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Παθαίνεις υστερίες και εκρήξεις ζήλιας;
Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και στο παιχνίδι. Είμαι άνθρωπος που ζω τις καταστάσεις μου έντονα. Είμαι των άκρων. Αν δεν υπάρχει ζήλεια, η σχέση χάνει τη δυναμική και το πάθος της. Την κρατάω, αλλά ως ένα βαθμό.

Κρατάς επαφή με πρώην συντρόφους σου;
Το αποφεύγω. Όταν τελειώνει κάτι, πάει να πει ότι έπρεπε να τελειώσει. Δεν είμαι του «σουηδικού μοντέλου» (γελάει). Ούτε θα έφερνα ποτέ τον σύντροφό μου σε αμήχανη θέση.

Θέλεις να παντρευτείς μέσα στο 2015, Κατερίνα;
Το έχω μέσα στο μυαλό μου, μακάρι να έρθει και να με αξιώσει ο Θεός να γίνω και μητέρα. Δεν βάζω ταμπέλες. Πάντως και αστρολογικά να το δεις, η Άση Μπήλιου, όταν είχα πάει καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη, μου είπε ότι μου βγαίνει ο γάμος μέσα στο 2015! (γελάει). Θέλω πολύ να παντρευτώ και να κάνω πολλά παιδιά.