Οι Έλληνες άλλαξαν από την κρίση: Έτοιμοι να μεταναστεύσουν ή να δεχτούν «μαύρη εργασία»

1
2
Οι Έλληνες άλλαξαν από την κρίση Έτοιμοι να μεταναστεύσουν ή να δεχτούν μαύρη εργασία

Άλλοι… άνθρωποι έγιναν οι Έλληνες μετά την πενταετή κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

Τα σημάδια της ύφεσης είναι εμφανή στην ελληνική κοινωνία και στην καθημερινότητά της, καθώς οιΈλληνες πλέον είναι διατεθειμένοι να κάνουν… τα πάντα για να δουλέψουν: Από το να πάνε σε άλλη χώρα, μέχρι να δεχτούν «μαύρη» εργασία ώσυε να βγάλουν τουλάχιστον τα προς το ζην.

Έρευνα της «Κάπα Research», δείχνει με αριθμούς, πόσο οι πολίτες έχουν πλέον προσαρμόσει τη ζωή αλλά και τις αντιλήψεις τους στα νέα δεδομένα, αλλάζοντας νοοτροπία.

-Το 59,6% δηλώνει πως θα άλλαζε τομέα απασχόλησης ώστε να βρει δουλειά.

-4 στους 10 (44,1%), λένε πως θα δέχονταν «μερική απασχόληση».

41,9% των Ελλήνων, θα δέχονταν τη «μαύρη εργασία».

-Ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 38,2%, δηλώνει ότι θα μετανάστευε σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά.

-Για το 79,1% των πολιτών, βασική προτεραιότητα για τη χώρα, είναι «η δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ ένα 19,7% δηλώνει «η μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους».

-Το 80,2% θεωρεί πως η επιβαλλόμενη φορολογία είναι άδικη, και ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αδικαιολόγητος φόρος, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ το ποσοστό αγγίζει το 66%, και το 75,5% για το πετρέλαιο θέρμανσης.

-Ωστόσο,  ένα 93,6% πιστεύει πως οι φόροι στα κέρδη των επιχειρήσεων είναι δικαιολογημένοι, σε αντίθεση με το τέλος για τη ΝΕΡΙΤ που θεωρείται αδικαιολόγητο από το 82,6%.

-Παράλληλα, το 91,2% παραδέχεται ότι αγοράζει πλέον πιο οικονομικά προϊόντα, το 82,3% αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα, και το 71,75 επιλέγει ελληνικά αντί για εισαγόμενα προϊόντα.

-Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, χειροτερεύει ή παραμένει περίπου ίδια σε σχέση με πέρυσι το 40,5% απαντά «χειροτερεύει», το 34,1% «παραμένει ίδια», ενώ το 25,1% «βελτιώνεται».

-Όσο για τις κοινωνικο-επαγγελματικές ομάδες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια; Θεωρούν πως είναι οι αγρότες (73,8%), οι επιχειρηματίες (72%) και οι νέοι επιστήμονες (64,1%).

newest oldest most voted
Notify of
82.83
Guest
82.83

εγω πιστευω οτι αυτο «η κριση δηλαδη» ηταν ενα καλο αλοθι για οσους θελουν να υποβαθμισουν τη ζωη τους.