Στα ύψη τα πρόστιμα: Προσαύξηση 500% για απλήρωτα εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς!

1
4
Στα ύψη τα πρόστιμα Προσαύξηση 500 για απλήρωτα εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς

Αυστηρά μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης στις αστικές συγκοινωνίες όλης της Ελλάδας λαμβάνει το υπουργείο Υποδομών με σκοπό να κάνει αποθαρρυντική την εισιτηριοδιαφυγή.

Σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι τα πρόστιμα που δεν πληρώνονται σε 60 μέρες μεταβιβάζονται στη ΔΟΥ του εκάστοτε συγκοινωνιακού φορέα και θα καταλογίζονται με προσαύξηση 500%!

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο για τη λαθρεπιβίβαση ανέρχεται σε 60 φορές η αξία του εισιτηρίου. Άρα στα 72 ευρώ για το εισιτήριο του 1,2 ευρώ ή στα 36 ευρώ  για το μειωμένο εισιτήριο του 0,60 ευρώ.

Με την προσαύξηση που θα έχουν στη ΔΟΥ αν δεν πληρωθούν εντός 60 ημερών θα φθάνουν τα 360 και 180 ευρώ αντίστοιχα!

Ακόμη πιο τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για τα εισιτήρια από ή προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ένας λαθρεπιβάτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 480 ευρώ (8 ευρώ επί 60), ενώ αν το πρόστιμο φθάσει στις ΔΟΥ θα του καταλογίσει προσαύξηση 2.400 ευρώ.

newest oldest most voted
Notify of
ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ
Guest
ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ

ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ. Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ Κ ΓΥΡΙΖΕΣ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΙΩΣΑΝ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ (+30 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΘΕΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 2 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ… Read more »