Παράταση για τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ

0
1
Παράταση για τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ

Σταδιακή μείωση της  έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, κατά 30% στις αρχές του νέου έτους και σταδιακά ακόμα 20% τον Δεκέμβριο του 2015, φτάνοντας συνολικά στο μισό, δηλαδή στο 50%.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε  από το βήμα της ΔΕΘ έκανε λόγο για αισθητή μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία του νέου γύρου διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στα τέλη του μήνα.Από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα εξαρτηθεί και ο ρυθμός μείωσης φορολόγησης του ανώτατου συντελεστή φυσικών προσώπων από το 42% στο 32%, ο ρυθμός μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 15%, η μείωση του συντελεστών του ΦΠΑ.

Από τις  διαπραγμάτευσης  θα κριθούν και οι βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πέρα από τις 72 μπορούν να φτάνουν στις 100 για ειδικές περιπτώσεις- θα καταστεί δυνατό ένα γενναίο «κούρεμα» σε προσαυξήσεις και πρόστιμα αλλά και μείωση του επιτοκίου των δόσεων, που σήμερα ξεπερνά το 8%.