Αποκλείστηκε ή όχι η Ελλάδα από τον διαγωνισμό;

1
2
Αποκλείστηκε ή όχι η Ελλάδα από τον διαγωνισμό

Το ρεπορτάζ  για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision του 2015 επιβεβαιώνει ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕΡΙΤ, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για αποκλεισμό της χώρας μας από τον διαγωνισμό.

ΝΕΡΙΤ έχει υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στη διοργάνωση της Βιέννης αλλά και για να γίνει μέλος της EBU.

Η δεύτερη αίτηση θα εξεταστεί στη Γενική Συνέλευση της EBU τον Δεκέμβριο και κατόπιν θα συζητηθεί η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό του προσεχούς Μαΐου, οπότε η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.

2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση».

newest oldest most voted
Notify of
αχ ναι
Guest
αχ ναι

καλο κατευοδιο ιμπιγιου μου, ο θεος μαζι σου