ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «Δοκίμαζα το φαγητό του Χίτλερ πριν από αυτόν- φοβόταν ότι θα τον δηλητηρίαζαν»

2
5
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Δοκίμαζα το φαγητό του Χίτλερ πριν από αυτόν φοβόταν ότι θα τον δηλητηρίαζαν

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την ιδιότροπη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ. Η Μάργκοτ Γουολ είναι μια 96χρονη Γερμανίδα η οποία είχε τον τίτλο του δοκιμαστή του φαγητού του Γερμανού ΝΑΖΙ.

article-2283270-1836e709000005dc-461_636x382.jpg
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ίδια συνολικά 15 κορίτσια είχαν προσληφθεί για παρόμοιες δουλειές καθώς ο ίδιος φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσουν. Εκείνη είναι η μόνη που επέζησε από όλες, καθώς οι υπόλοιπες έπεσαν από τις σφαίρες του Κόκκινου Στρατού τον Ιανουάριο του 1945.

Τώρα όμως έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για το μαρτύριο που έζησε μιας και καθημερινά ένιωθε πως πλησίαζε στον θάνατο και την τελευταία στιγμή την γλίτωνε, σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού του Βερολίνου RBB.

6468266_f520.jpg
«Το φαγητό δεν είχε ποτέ κρέας, ήταν πάντα χορτοφαγικό. Υπήρχαν επίμονες φήμες πως οι Βρετανοί θέλουν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ. Δεν έτρωγε ποτέ κρέας. Μας έδιναν ρύζι, μακαρόνια, πιπεριές, καλαμπόκι και αρακά. Μερικά από τα κορίτσια έκλαιγαν από την πρώτη μπουκιά που έβαζαν στο στόμα τους. Φοβόντουσαν πάρα πολύ. Έπρεπε να φάμε όλη τη μερίδα που μας έβαζαν. Μετά περιμέναμε μια ώρα και κάθε φορά τρέμαμε για το αν θα αρρωστήσουμε. Κλαίγαμε σαν τα σκυλιά όταν συνειδητοποιούσαμε πως θα ζήσουμε.»

margot-wolk.jpg
Για την ίδια, η φρίκη ξεκίνησε όταν το 1941, το διαμέρισμά της βομβαρδίστηκε και με τον άντρα της να υπηρετεί στον στρατό, πήγε να μείνει με την πεθερά της σε μια πρωσική πόλη που σήμερα ανήκει στην Πολωνία. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν δίπλα στο αρχηγείο του Χίτλερ και ο δήμαρχος, έναν ακραίος Ναζί την ανάγκασε να δουλέψει για εκείνον. Κάθε μέρα ένας στρατιώτης με ένα μικρό λεωφορείο, μάζευε τα κορίτσια και τα πήγαινε στο σχολείο της περιοχής όπου ετοιμαζόταν το γεύμα του Χίτλερ.

newest oldest most voted
Notify of
ουστ
Guest
ουστ

ενα αμορφωτο τιποτα καταφερε να τα κανει ολα κ….ο

φουξια...
Guest
φουξια...

τι αλλο θα μαθουμε γι αυτο το τερας…