Συνελήφθη ο ληστής που είχε αρπάξει 24.000 ευρώ από την μητέρα Βορίδη-Τράκαρε δυο περιπολικά

0
2
Συνελήφθη ο ληστής που είχε αρπάξει 24000 ευρώ από την μητέρα Βορίδη

​Συνελήφθη ο 32χρονος Ρομά που είχε κλέψει από την μητέρα του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, 24.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2013!

Μετά από έναν χρόνο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν τον δράστη στο Μενίδι να οδηγεί ένα ανασφάλιστο φορτηγάκι και μετά από καταδίωξη τον συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας! Μάλιστα ο άνδρας για να τους αποφύγει τράκαρε και τα δυο περιπολικά αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Όπως αποδείχθηκε κατά την προανάκριση, ο 32χρονος μαζί με άλλους Ρομά από τις αρχές του Μαρτίου 2013, κινούμενοι με αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εντόπιζαν ηλικιωμένους και, αφού συνέλεγαν πληροφορίες για εκείνους, την οικονομική κατάσταση στενών συγγενικών τους προσώπων, αλλά και τυχόν οφειλές προς δημόσιες υπηρεσίες ή τρίτους, τους πλησίαζαν και τους έπειθαν να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι δράστες επιβίβαζαν στα αυτοκίνητά τους, τους μετέφεραν στο πιο κοντινό τραπεζικό υποκατάστημα για να προχωρήσουν σε ανάληψη μετρητών ή σε άλλες περιπτώσεις πήγαιναν στα σπίτια τους και με τη χρήση βίας τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Να σημειωθεί ακόμα ότι εναντίον του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για ληστεία, απάτη, κλοπή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.