Πρώην διευθυντής νοσοκομείου είχε μαζέψει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από… μίζες!

0
2
Πρώην διευθυντής νοσοκομείου είχε μαζέψει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από… μίζες

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα κάτσει ο πρώην διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, καταθέσεις που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ και προέρχονται από φαρμακευτική εταιρία, εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων και… δωρεές!

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από τον εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς. Ο πρώην διευθυντής φέρεται να έπαιρνε τεράστια χρηματικά ποσά ως προμήθειες και δωρεές από εταιρίες και φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είχε «κρυφές» συναλλαγές με την εταιρεία που προμήθευε με φάρμακα την κλινική του, από το 2001 έως το 2010 και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν χρήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα του.

Ειδικότερα, περίπου 290.000 ευρώ προέρχονται από φαρμακευτική εταιρεία και εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων και 250.000 ευρώ προέρχονται από αγνώστους. Επίσης εντοπίστηκαν καταθέσεις από φυσικά πρόσωπα, δύο ομόλογα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, δύο αυτοκίνητα που αποτελούν δωρεές, κ.α.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.