Πρωτόπαππα – Μπισμπίκης: «Αυτός που αγαπάς μπορεί να γίνει η φυλακή σου»

2
1
Πρωτόπαππα – Μπισμπίκης Αυτός που αγαπάς μπορεί να γίνει η φυλακή σου

Στην παράσταση «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας», πρωταγωνιστούν φέτος ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Μαρία Πρωτόπαππα.

Οι δυο τους μιλούν για τον έρωτα και πόσο εύθραυστος μπορεί να είναι αλλά και γιατί η αγάπη δεν μπορεί να είναι εύθραυστη.
Ο έρωτας είναι κάτι εύθραυστο και φευγαλέο; « Είναι η φύση του τέτοια. Είναι εύθραυστος, γιατί κυκλοφορεί σαν το αεράκι. Φεύγει από εδώ, πάει αλλού», λέει η Μαρία Πρωτόπαπα στο Hello, ενώ ο ηθοποιός λέει «Η ενέργεια του στην πορεία μετατρέπεται σε κάτι άλλο».
Η αγάπη γιατί δεν μπορεί να είναι εύθραυστη; « Όχι ότι δεν μπορεί, αλλά το θέμα είναι το βάθος και το εύρος της. Η ένταση της πολλές φορές. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Δε θέλω να μιλήσω για την αγάπη, διότι για μένα είναι η διαθεσιμότητα του να είσαι γενναιόδωρος σε οτιδήποτε κινείται γύρω σου ή δεν κινείται, δεν έχει σημασία. Ξέρω ότι η αγάπη είναι και φυλακή. Και σ’ αυτό το έργο εμφανίζεται πάλι η διπλή της υπόσταση. Αυτός που αγαπάς μπορεί να γίνει η φυλακή σου, ο δεσμοφύλακας σου. Είτε είναι η μητέρα είτε ο πατέρας σου. Ή και το ανάποδο, βέβαια. Είναι μια ενέργεια πολύ χειριστική, την οποία ονομά¬ζουμε αγάπη. Υπάρχει κι ένα άλλο είδος αγάπης, καθόλου χειριστικό, κι’ αυτό το προτίμα», καταλήγει η ηθοποιός.

newest oldest most voted
Notify of
like.........
Guest
like.........

Είναι υπέροχη ..για την παράσταση δεν έχω ακούσει τα καλύτερα ,αλλά η Πρωτόπ@@@α είναι πολύ αΞιόλογη και σημαντική ηθοποιός . ;))

οξωωωω
Guest
οξωωωω

απο τις καλυτερες ηθοποιους που διαθετει το θεατρο μας αυτη τη στιγμη ειναι η συγκεκριμενη.