Συναγερμός στον Καναδά: Πάνω από 30 πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο

0
3
Συναγερμός στον Καναδά Πάνω από 30 πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο

Τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί ακούστηκαν στον περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταζητούν έναν ή δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ λίγη ώρα νωρίτερα σε ένα μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά έγινε γνωστό ότι ο Στίβεν Χάρπερ είναι ασφαλής και έχει ήδη φύγει από το κτιριακό συγκρότημα του κοινοβουλίου, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας ένοπλος διέφυγε μετά τους πυροβολισμούς στο μνημείο τρέχοντας προς το κοινοβούλιο. Άλλες μαρτυρίες ωστόσο έκαναν λόγο για έναν άνδρα που έφυγε από το σημείο οδηγώντας ένα αυτοκίνητο.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο στρατιώτης που δέχτηκε τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ότι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο με ασθενοφόρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Το περιστατικό έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά να ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή.