Αύγουστος Κορτώ: «Μια μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας»

0
9
Αύγουστος Κορτώ Μια μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας

Για το γάμο του με τον Τάσο, τις κατηγορίες που δέχθηκε για την ανακοίνωση του, την δράση του για το γάμο των ομοφυλόφιλων και το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιού μίλησε ο Αύγουστος Κορτώ στο περιοδικό Antivirus.

“Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το όμως με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Ότι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους”, τόνισε ο συγγραφέας και συνεχίζει:

“Ακόμα και όταν η πολιτεία στρέφεται εναντίον τους, να συνεχίζουν να διεκδικούν το προφανές και για τους υπόλοιπους. Σε αυτή τη φάση, χωρίς καμία περίπτωση να θέλω να ονομάσω τον εαυτό μου επανάσταση, δεν τολμώ ούτε καν την ιδιότητα του ακτιβιστή να σφετεριστώ, αυτή τη στιγμή το να μη σωπαίνεις αποτελεί πράξη βαθιά επαναστατική”

Τι άλλαξε μετά το γάμο; “Πρακτικά τίποτα (…))Πέρα από τη μεγάλη χαρά που πήραμε. Αλλά πήραμε κουράγιο ότι η χώρα στην οποία επιστρέφουμε, ακόμα κι αν στερείται ελευθεριών, δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένο χαρτί για το οποίο θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου.

όσον αφορά  ενδεχόμενο της υιοθεσίας ο Αύγουστος Κορτώ είπε: “Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό. Είμαστε και οι δύο υπέρ της υιοθεσίας. Ξέρουμε ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί.”