Βρετανικό μουσείο: «Θα δανείσουμε κι άλλα γλυπτά»!

4
2
Βρετανικό μουσείο Θα δανείσουμε κι άλλα γλυπτά

Όχι μόνο δεν συγκινήθηκαν οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση να δανειστεί το άγαλμα του Θεού Ιλισσού στο ρωσικό Μουσείο Ερμιτάζ, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να δανείσουν και σε άλλους… ενδιαφερόμενους κομμάτια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς!

«Έχει εκφραστεί ήδη από διάφορους οργανισμούς και Μουσεία η επιθυμία να δανειστούν κάποια από τα Γλυπτά. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τουλάχιστον έναν χρόνο, αλλά δεν μπορώ να σας πω με ποιους και με ποια Μουσεία», δήλωσε στην Telegraph ο Νιλ ΜακΓκρέγκορ, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

Ο ΜακΓκρέγκορ, μάλιστα, εξεπλάγην από την έντονη αντίδραση όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και τρίτων που κατηγόρησαν τόσο το Μουσείο όσο και τη βρετανική κυβέρνηση για την παραχώρηση του αγάλματος του Θεού Ιλισσού στο Μουσείο Ερμιτάζ, που πρόκειται να γιορτάσει τα 250 χρόνια λειτουργίας του.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το Βρετανικό Μουσείο να δανείσει μέρος των εκθεμάτων του σε άλλα Μουσεία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς ποια θα ήταν η απάντηση σε ενδεχόμενο αίτημα του Μουσείου της Ακρόπολης να δανειστεί εκθέματα, ισχυρίστηκε ότι «οι Έλληνες ανέκαθεν αρνούνταν να δανειστούν τα Γλυπτά καθώς θεωρούν ότι δεν γίνεται να δανειστούν κάτι που τους ανήκει. Αν, ωστόσο, υπάρξει ενδιαφέρον και εκφραστεί επίσημα, θα εξετάσουμε το αίτημα όπως ακριβώς εξετάζουμε και τα υπόλοιπα».

newest oldest most voted
Notify of
....
Guest
....

ποσο γκεουλας ο συγκεκριμενος ομως ειναι δυνατον???

z@@@@@@a1984
Guest
z@@@@@@a1984

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗ.ΔΑΝΕ ΟΙ ΠΟΥ.ΣΤΑ.ΡΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ … ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ . .Ο ΣΚΑ.ΤΟ.ΠΟΥ.ΣΤΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ , ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ . . ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ .

1
Guest
1

NAI, αλλά από κάπου @@@κίνησαν και κάπου ανήκουν δικαιωματικά. Μπορούν να τα επισκέπτονται στον τόπο δημιουργία τους.Είναι εμφανές ότι ξένες δημιουργίες παρακρατουν οι χώρες που δεν έχουν αντίστοιχες δημιουργίες και μακρόχρονη ιστορια

ΝΑΙ
Guest
ΝΑΙ

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑς, τα μαρμαρα, ολα γενικα τα μνημεια ΟΛΩΝ ΤΩΝ λαων, ολα τα αριστουργηματα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ τεχνης και δημιουργιας ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..Εγω ΔεΝ νοιωθω καΜΜια ΔυσΡρεσΚεια για τον ΔανειΣμΟ στο ΕρμΙταΖ, το αντιθετο …